pixabay.com
pixabay.com
  • Publicatie 08-09-2021

Uitnodiging gratis interactieve webinars

Namens alle sportbonden, NOC*NSF en NL Actief bieden we jou tijdens de Nationale Sportweek weer een groot aantal gratis webinars aan. Pak je kans en ga vooruit met je vereniging!

Wil jouw vereniging zich ontwikkelen op het gebied van inclusief sporten en bewegen, positieve sportcultuur en/of verduurzaming. Dan nodigen we jou graag uit om aan te sluiten bij een of meerdere (kosteloze) webinars die plaatsvinden tijdens de Nationale Sportweek (17 t/m 26 september).

De webinars bevatten praktijkgerichte handvatten en er is voldoende ruimte voor vragen, zodat je na jouw deelname meteen aan de slag kunt voor jouw sportclub/organisatie.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor meerdere webinars. Het is mogelijk en aanbevolen om met drie personen van één sportclub/vereniging deel te nemen. Op die manier kun je de opgedane kennis binnen de sportclub/vereniging meteen delen en makkelijk samen toepassen.

Klik hieronder op de webinar van je gewenste datum en schrijf je meteen in!

Datum
Webinar 1
Webinar 2
ma. 20 september
19.30 – 22.00 uur:
19.30 – 22.00 uur:
di. 21 september
19.30 – 20.30 uur:
19.30 – 20.30 uur:
wo. 22 september
19.30 – 21.00 uur:
19.30 – 20.30 uur:
do. 23 september
19.30 – 21.30 uur:
19.30 –22.00 uur:


Hieronder vind je meer informatie over de webinars die tijdens de Nationale Sportweek worden georganiseerd voor jouw vereniging.

1. Duurzame accommodatie
Onder leiding van Robert den Ouden, maandag 20 september 19.30 – 22.00 uur

Waar liggen voor sportaanbieders mogelijkheden voor het verduurzamen van de accommodatie? Hoe kun je energie besparen? Of ga je misschien wel je eigen energie opwekken? Er zijn tal van mogelijkheden om een duurzame toekomst tegemoet te gaan met jouw sportaccommodatie.

Meld je aan!

2. Kansen voor 50+ Sport
Onder leiding van Karin Pannekoek, maandag 20 september 19.30 – 22.00 uur

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlanders boven de 50 jaar graag zou willen sporten, maar dit nog niet doet. Hoe kan jouw sportclub/organisatie daar mee omgaan, hoe bied je een passend aanbod en hoe bind je deze doelgroep aan jouw sportclub/organisatie?

Meld je aan!

3. Gezonde sportomgeving
Onder leiding van Silvia Bos, dinsdag 21 september 19.30 – 20.30 uur

Is het eigenlijk niet logisch om je als sportclub/organisatie in te zetten voor een gezonde sportomgeving? Dat je sportclub/organisatie voelt als een prettige gezonde plek waar je lekker en gezond kunt eten en drinken. En waar jongeren geen ongezond gedrag aanleren, zoals roken of problematisch alcohol drinken, tot ernstige problemen aan toe. De webinar geeft je inzichten waarom dit voor een sportclub/organisaite relevant is en hoe je dat kunt realiseren.

Meld je aan!

4. Clubkadercoach
Onder leiding van Job van Eunen, dinsdag 21 september 19.30 – 20.30 uur

Een Clubkadercoach kan op lokaal niveau trainers en coaches trainen en begeleiden bij het realiseren van een positief en pedagogisch sportklimaat. De focus ligt op het vergroten van het sportplezier, zonder overigens het technische aspect uit het oog te verliezen. Tijdens de inspiratiesessie wordt de rol van een clubkadercoach uitgelegd.

Meld je aan!

5. Sociale veiligheid
Onder leiding van Erika Hendriks, woensdag 22 september 19.30 – 21.00 uur


Het is de kunst om je leden een veilig gevoel op de sportclub/organisatie te geven. Dat ze hun zorgen uit kunnen spreken, zichzelf kunnen zijn en bovenal plezier hebben tijdens het sporten. Hoe kan jouw sportclub/organisatie invulling geven aan een actief beleid sociale veiligheid?

Meld je aan!

6. Positief Coachen
Onder leiding van Ewald van Kouwen, woensdag 22 september 19.30 – 20.30 uur

In de online live webinar kunnen bestuurders en/of professionals deelnemen aan een sessie over hoe je kunt werken aan een positief sportklimaat. De webinar leert je wat er al uit het wetenschappelijk onderzoek is gekomen op dit thema, hoe je in de praktijk kunt werken aan een andere cultuur in de sport en wat jouw rol als bestuurder/professional daarbij is.

Meld je aan!

7. Welkom op de Club
Onder leiding van Kyra van Leeuwen, donderdag 23 september 19.30 – 21.30 uur

Door Welkom op de Club kijk je met andere ogen naar kansen voor je sportclub/organisatie m.b.t. beleving en het binden van sporters. We laten je creatief denken, of noem het denken met een omweg. Je ervaart 2 of 3 creatief denken tools en je doorloopt de route van de sporter aan de hand van diverse voorbeelden. Je doet nieuwe inzichten op en komt tot concrete uitkomsten. Dat doen we door middel van creatief en anders denken. Snelheid, interactie en een lach.

Meld je aan!

8. Open en veilige sport voor iedereen
Onder leiding van Stephan Hakkers en Casper Boom, donderdag 23 september 19.30 – 22.00 uur

Sport is voor iedereen. Wij vinden dat iedereen met plezier moet kunnen sporten, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is. Voor jong en oud, diverse etnische en sociale achtergronden, ongeacht seksuele voorkeur. Wellicht zijn sommige van deze aspecten nog niet zo van toepassing op onze leden. Wij vinden het echter zeer belangrijk dat we openstaan voor iedereen en dat iedereen zich welkom voelt. Een veilig sportklimaat waarin we met respect omgaan met verschillen. Een omgeving waarin we begrip creëren in elkaars waarden en standpunten, zodat we altijd met plezier op de sportclub/organisatie komen en blijven komen.

Meld je aan!

Na aanmelding
Na aanmelding krijg je een hyperlink toegestuurd, inclusief bijbehorende uitleg, waarmee je toegang krijgt tot de desbetreffende webinar. Om de webinars zo succesvol mogelijk te laten verlopen en om jouw vereniging zo goed mogelijk te kunnen voorzien van advies, is een goedwerkende internetverbinding noodzakelijk en een laptop/tablet met goede camera en microfoon wenselijk.

We zien uit naar je komst en naar inspirerende en bovenal leerzame online bijeenkomsten!