Hans Stijf neemt prijs in ontvangst
Hans Stijf neemt prijs in ontvangst
  • Publicatie 24-08-2021

Beachscheidsrechters en -spelers gehuldigd bij NK

Traditiegetrouw zijn er bij het NK Beachvolleybal mooie prijzen uitgereikt. Zo is de Scheidsrechter van het Seizoen gekozen en ontvingen een aantal spelers de Sportiviteitsduim.

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus is er weer hard gestreden om de titel Nederlands kampioen beachvolleybal. Echter lukt dit natuurlijk niet zonder scheidsrechters. Daarom is zijn tijdens dit weekend traditiegetrouw de Scheidsrechters van het Seizoen gekozen op het Scheveningse strand. Ook zijn er verschillende beachvolleyballers in het zonnetje gezet met de Sportiviteitsduim.

Scheidsrechter van het Seizoen
Scheidsrechter van het Seizoen is de prijs die wordt uitgereikt per niveau. Het is een mooie geste en waardering voor de officials die zich een hele zomer lang bijna ieder weekend weer inzetten om alle wedstrijden in goede banen te leiden. Een welverdiende extra blijk van waardering!

Alex de Kok en Hans Stijf gekroond tot Scheidsrechter van het Seizoen
Alex de Kok nam de prijs van Scheidsrechter van het Seizoen in de Eredivisie in ontvangst. Zijn tomeloze inzet bij de Eredivisie-toernooien is enorm. Vele weekenden is hij twee dagen lang van 7.45 uur ‘s ochtends tot in de avond in het zand te spotten. Altijd vrolijk, altijd behulpzaam en niet onbelangrijk, een zeer goede scheidsrechter.

Hans Stijf werd uitgeroepen tot Scheidsrechter van het Seizoen in de Topdivisie. Geroemd om zijn inzet, collegialiteit, beschikbaarheid en uiteraard zijn kwaliteiten als scheidsrechter.

Beide heren. van harte gefeliciteerd met deze welverdiende titel. Draag 'm komend jaar met trots! 

Benieuwd wie Alex en Hans voorgingen?

Sportiviteitsprijs: dé Sportiviteitsduim
Naast de Scheidsrechter van het Seizoen worden ook de sportiviteitsprijzen uitgereikt aan de spelers en speelsters in de Eredivisie en Topdivisie. Na ieder weekend worden de scheidsrechters gevraagd de sportiefste beachvolleyballers van dat toernooi door te geven, waarmee aan het einde van het seizoen een ranking wordt opgemaakt.

Verdeling van de Sportiviteitsduim 2021
Bekijk hieronder de winnaars van de Sportiviteitsduim 2021!

  • Eredivisie Dames: Sarah van Esch
  • Eredivisie Heren: Thijs Nijeboer
  • Topdivisie Dames: Ilona Lievaart
  • Topdivisie Heren: Pieter Glerum

De scheidsrechters vinden het leuk om iedereen te (bege)leiden bij de wedstrijd, maar in dit seizoen deze vier spelers het meest!