NOC*NSF
NOC*NSF
  • Publicatie 02-08-2021

Wij gaan voor een inclusieve sport!

Als volleybalsport gaan we voor inclusieve sport; sport waar geen ruimte is voor uitsluiting op grond van geslacht, kleur, etniciteit, geaardheid, religie en een fysieke of verstandelijke beperking.

De Nederlandse sport, met onder meer een aantal volleyballers, voer op zaterdag 3 augustus mee in de Canal Parade 2019 op de Amsterdamse grachten. Met deelname aan de botenparade liet de sport zien zich achter de boodschap ‘Zijn wie je bent, houden van wie je wil’ te scharen.

Geen Canal Pride 2021, wel andere feestelijke activiteiten
Door de coronapandemie werd de botenparade vorig jaar doorgeschoven naar 2021 en helaas moest ook dit jaar het besluit genomen worden om de parade opnieuw te verplaatsen met een jaar. Gelukkig hebben er vele andere activiteiten plaatsgevonden tijdens de Pride Week 2021.

Check alle activiteiten!

Wij gaan voor een inclusieve sport!
Als volleybalsport gaan we voor inclusieve sport; sport waar geen ruimte is voor uitsluiting op grond van geslacht, kleur, etniciteit, geaardheid, religie en een fysieke of verstandelijke beperking. De in september naderende campagne ‘Welkom in de sport’ sluit hier naadloos bij aan. ‘Welkom in de sport’ brengt op optimistische wijze het potentieel in beeld van sporters die nu nog niet of onvolledig worden bereikt. De campagne bevat één duidelijke boodschap naar sportaanbieders: ‘Ik heb het in me, zie jij het ook?’. Hiermee worden sportaanbieders uitgedaagd om te reflecteren op de inclusieve sportomgeving die ze zelf aanbieden. Het campagnemateriaal verwijst door naar de website weeswelkomindesport.nl (livegang 23 augustus). Hier kunnen sportaanbieders een inclusiecheck doen om te kijken hoe inclusief ze zelf zijn.

Veel aandacht, online en offline
Tijdens de looptijd van de campagne wordt er grootschalig gebruik gemaakt van zowel social media als outdoor media, waaronder abri’s en snelwegmasten. Op die manier willen we een groot deel van de Nederlanders en Nederlandse sportaanbieders bereiken en inspireren tot een inclusievere sportomgeving. De campagne start op 6 september en Nevobo draagt deze campagne mede uit.

Vragen
Heb je een vraag over deze campagne of een andere vraag met betrekking tot dit thema, neem dan contact op met Janine Pleizier via janine.pleizier@nevobo.nl / 06-46317335.

Interessante publicaties inclusiviteit
Nevobo | Sporten doen we samen!
Nevobo | Coming OutDay 2020 door de ogen van Kim de Wild
Nevobo | 'Meester Mats' geeft kinderen les over jezelf zijn
VolleyCast Afl. 11: homoseksualiteit in de topsport (volleybal.nl)