Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 18-06-2021

Stap 4 en 5: competitiewedstrijden voor iedereen!

Sinds 5 juni mag de jeugd tot en met 17 jaar alweer in competitieverband sporten, binnen en buiten. Vanavond werd bekend gemaakt dat ook senioren eindelijk weer in competitieverband mogen sporten!

Vanavond, vrijdag 18 juni, is aangekondigd dat stap 4 en 5 uit het heropeningsplan per zaterdag 26 juni gezet gaan worden, aldus demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Voor de sport houden deze stappen in dat er per die datum weer in competitieverband gesport mag worden. Jong en oud, binnen en buiten.  Ook publiek is, op 1,5 meter, welkom bij amateurwedstrijden! 

Regels die van kracht blijven:
-Binnen de lijnen wordt de 1,5 meter losgelaten, buiten het veld geldt de 1,5 meter nog wel. 
-Amateurwedstrijden zijn vanaf 26 juni voor iedereen weer toegestaan. Ook met publiek, zij moeten wel anderhalve meter afstand van elkaar houden.
-Evenementen op 1,5 meter & evenementen met coronatoegangsbewijs zonder anderhalve meter

Beachvolleybalaanbod Nevobo gaat live! 
Waar eerder de jeugd onder 17 jaar al de mogelijkheid had om deel te nemen aan het Junior Beach Circuit, krijgen nu alle leeftijden toegang tot ons beachvolleybalaanbod. Momenteel zetten we de laatste puntjes op de i, zodat we begin volgende week de kalenders kunnen delen van de Nationale Beach Competitie, het Junior Beach Circuit én het Summer Beach Volleyball Circuit.  

Summer Beach Volleyball Circuit 
Het Summer Beach Volleyball Circuit ziet er dit jaar anders uit dan gebruikelijk. Het Summer Beach Volleyball Circuit is een evenement dat vergunningsplichtig is. Een van de voorwaarden tijdens de coronaperiode is dat evenemententerreinen volledig afgesloten kunnen worden. Dit laten gemeenten niet toe op het strand. Om die reden zal het Summer Beach Volleyball Circuit, in ieder geval in de maand juli, neerstrijken bij lokale (beach)volleybalverenigingen. 

Beachvolleyballend Nederland wordt op volleybal.nl en de socials van de verschillende competities  geïnformeerd over het laatste nieuws rondom de beachvolleybalkalenders en inschrijving!

Guido Davio, algemeen directeur van de Nevobo: “Het is met name voor de beachvolleybalcompetitie heel fijn dat er weer gewoon wedstrijden kunnen plaatsvinden. Iedereen heeft lang zijn geduld moeten bewaren om op dit punt te komen. We kunnen onze leden en bestuurders alleen maar dankbaar zijn voor de inzet die ze hebben getoond, om door de afgelopen 1,5 jaar heen te komen. Richting het nieuwe zaalseizoen is het belangrijk dat het perspectief om gewoon met de competitie te kunnen starten er is”.  

Update protocollen en FAQ’s, landelijk en sportspecifiek 
Er komt zo snel mogelijk een update van alle protocollen, FAQ's en meer. Naar verwachting komt het protocol en de FAQ van NOC*NSF maandag of dinsdag online. Mocht het van toegevoegde waarde zijn dan zullen we ook het sportspecifieke protocol en de FAQ updaten. Houd daarvoor nevobo.nl en onze socials in de gaten.  

Raadpleeg ook onze pagina  Organisatie outdoor volleybal & Organisatie indoor volleybal  voor alle hulpmiddelen.