fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 28-05-2021

Stap 3: Iedereen kan weer écht volleyballen!

Per zaterdag 5 juni kunnen er weer wedstrijden georganiseerd worden voor jeugd t/m 17 jaar in de regio én verdwijnt de 1,5 meter afstandsregel tijdens het sporten voor iedereen, binnen en buiten!

Vrijdag 28 mei bereikte ons allen het goede nieuws dat stap 3 gezet kan worden uit het heropeningsplan! En dit is een grote stap blijkt uit de woorden van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Per zaterdag 5 juni ontstaat er veel ruimte voor de sport, voor zowel binnen- als buitensport. 

Wedstrijden in de regio t/m 17 jaar 
De jeugd t/m 17 jaar mag per zaterdag 5 juni eindelijk weer wedstrijden spelen, zij het in de regio. Dit is vanzelfsprekend erg goed nieuws, want de laatste keer dat dit mocht was op woensdag 14 oktober 2020!  

Organisatie indoor & outdoor volleybal! 
Onze verenigingen kunnen dus nu toernooien voor jeugdteams uit de regio organiseren, zowel binnen als buiten! Komt jouw vereniging in actie? 

Beachvolleybal: Junior Beach Circuit gaat bijna beginnen! 
Aangezien er weer in competitieverband gevolleybald mag worden in de regio, gaat ook het Junior Beach Circuit binnenkort weer van start voor jeugd t/m 17 jaar. Er kan dan gespeeld worden in de categorieën onder 13, 15 en 17 jaar. De categorie onder 19 jaar, waar ook de 17- en 18-jarigen onder vallen, wordt vooralsnog niet georganiseerd.  

De eerste toernooien kunnen op 5 en 6 juni al plaatsvinden. Zodra de inschrijving geopend is voor het Junior Beach Circuit informeren wij de jeugd hierover op www.volleybal.nl en de social mediakanalen.  

De gebruikelijke organiserende verenigingen worden hierover binnenkort op de hoogte gebracht door de competitieleider Junior Beach Circuit, Henk Steeghs. Heb je als organiserende vereniging van het Junior Beach Circuit nu al vragen? Stuur dan gerust een e-mail naar jbc@nevobo.nl. 

Toernooien voor het Summer Beach Volleyball Circuit en de Nationale Beach Competitie worden vooralsnog niet georganiseerd. 

1,5 meter afstandsregel tijdens sporten verdwijnt, voor iedereen! 
Per zaterdag 5 juni wordt ook de 1,5 meter afstandsregel losgelaten tijdens het sporten, zowel binnen als buiten. Dit geldt voor alle leeftijdsgroepen. Buiten het sporten om blijft deze regel van kracht. Goed nieuws, want nu kunnen ook senioren eindelijk weer in teamverband trainen, onderling wedstrijden tegen teams van de eigen club en zo weer toewerken naar het nieuwe seizoen! Binnen blijft er een maximale groepsgrootte van 50 mensen.  

Guido Davio, algemeen directeur van de Nevobo; “Het is ontzettend fijn dat we er bijna zijn, en dat iedereen weer gewoon mag trainen en daarnaast weer kunnen starten met wedstrijden voor de jeugd. Met name richting het volgend seizoen is het heel goed als men elkaar nog op de club kan treffen. We zullen rekening moeten houden met de voorwaarden die nu nog worden gesteld en nog 1 keer vragen aan alle vrijwilligers, bestuurders en volleyballers om er met elkaar voor te zorgen dat we binnen die voorwaarden weer kunnen gaan spelen en trainen.” 

Samenvattend:

  • Volwassenen mogen weer sporten zonder 1,5 meter afstand te houden binnen de lijnen, met maximaal 50 personen in een ruimte; 
  • Vanaf 18 jaar nog geen competitie tegen andere clubs, maar onderlinge wedstrijden tussen teams van dezelfde club zijn wel toegestaan; 
  • Jongeren en kinderen t/m 17 jaar hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten en mogen nu regionaal weer wedstrijden spelen tegen andere clubs uit de regio; 
  • Met uitzondering van de topcompetities zijn alle wedstrijden nog zonder toeschouwers; 
  • Kleedkamers en douches gaan ook open. En ook de sportkantines mogen open. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten. 

Update protocollen en FAQ’s, landelijk en sportspecifiek 
Alle protocollen, FAQ's en meer zijn geüpdatet naar aanleiding van de persconferentie op vrijdag 28 mei. Raadpleeg onze pagina Organisatie outdoor volleybal & Organisatie indoor volleybal voor alle hulpmiddelen.

Oproep trainers en coaches: Voorkom blessures met VolleyVeilig! 
We zijn allen ontzettend blij met de aangekondigde versoepelingen. Eindelijk kunnen we dus écht weer genieten van onze mooie sport. Maar we moeten waken voor blessures, want wellicht hebben jouw spelers voor langere tijd niet gevolleybald, in ieder geval niet binnen, laat staan in teamverband. Daarom is het van essentieel belang om de spelers binnen jouw vereniging op verantwoorde wijze voor te bereiden op de training. VolleyVeilig, dé warming-up app, biedt daarin de oplossing voor jong en oud. 

Wat is VolleyVeilig? 
VolleyVeilig is een warming-up programma (+/- 15 minuut) met verschillende oefeningen die gericht zijn op het voorkomen of verminderen van volleybalblessures (vooral schouder-, enkel- en knieblessures). Via een compleet seizoensschema voorziet VolleyVeilig coaches/trainers elke week van oefeningen voor hun warming-up. VolleyVeilig en alle bijhorende oefeningen zijn beschikbaar via volleyveilig.nlen de VolleyVeilig app, beschikbaar voor smartphone en tablet. 

Meer weten? Raadpleeg dan de VolleyVeilig-pagina! 

Download de VolleyVeilig app en voorkom blessures! 
Direct aan de slag met de VolleyVeilig app? Download 'm via onderstaande buttons!