Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 29-03-2021

Blijf je stil of praat je erover?

Samen met Centrum Veilige Sport Nederland voeren we campagne onder de naam ‘Blijf je stil of praat je erover?’ om grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan. Help jij mee?

Eén op de acht sporters heeft te maken met seksuele intimidatie of misbruik. Dat kan absoluut niet. Dat moet stoppen. En dus moeten we er alles aan doen om te zorgen dat sport veilig is. Daarom is er het Centrum Veilige Sport Nederland. Samen met hen werken we aan een sociaal veilige sport. 

Campagne ‘Blijf je stil of praat je erover?’
Samen kunnen we ons inzetten om grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan. Ter ondersteuning zijn er video’s, posters en advertenties beschikbaar die jij kunt gebruiken. Laten we deze campagne aangrijpen om de bewustwording onder leden en kader te vergroten en te laten zien dat we staan voor een sportomgeving waarin iedereen zich veilig en geborgen voelt en met plezier kan sporten. 

Help jij ons mee? Gebruik de campagnematerialen en deel ze via de communicatiekanalen van je club!

Meldpunt sport
Wil je iets (anoniem) melden, contact opnemen voor vragen of heb je behoefte aan  praktische tips voor preventie? Maak dan gebruik van het meldpunt sport. Samen zorgen we daarmee voor een veilige, eerlijke en plezierige sport voor iedereen!

Maak gebruik van het meldpunt sport

Meer informatie
Op onze pagina Seksuele intimidatie vind je meer informatie over grensoverschrijdend gedrag. Denk hierbij aan preventie, contact, beleid, good practices van verenigingen en veel meer. Haal er je voordeel uit.

Raadpleeg de pagina Seksuele intimidatie

Ook wij staan voor je klaar
Vertrouwenscontactpersoon Nevobo, Janine Pleizier, staat ook voor je klaar. Je kunt haar bereiken via mail of bel 06-46317335.