fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 22-03-2021

Trainers opgelet: VT4 gaat bijna van start!

Ben jij een VT3-trainer en wil je het beste uit jezelf halen? Dat komt goed uit! Op 28 mei gaat het eerste opleidingsweekend voor de VT4 van start. Ben jij erbij? Lees snel meer en meld je aan.

Het coronavirus heeft veel invloed op onze sport, op de spelers, maar ook zeker op jou als trainer en/of coach. Voor sommigen van jullie stond de ontwikkeling de afgelopen periode stil. Maar gelukkig zagen we ook vele trainers en coaches gebruikmaken van het online aanbod van onze volleybalondernemers of volgden zij webinars uit onder andere de Winter Course-serie. Ondanks het feit we niet weten hoe het coronavirus zich zal ontwikkelen, is het tijd om de kalender voor de VT4-opleiding bekend te maken.  

De VT4-opleiding. Haal het beste uit jezelf! 
Met de VT4-opleiding op zak ben jij dé volleybaltrainer die klaar is om te werken met selectieteams binnen één of meerdere verenigingen. Je geeft training, begeleiding en coaching op Top-, eerste- en tweede divisieniveau, maar ook beschik jij na het volgen van de opleiding over de handvatten om technisch beleid te ontwikkelen en de vereniging hierover te adviseren. Voor deelname aan de VT4-opleiding is een VT3-diploma een voorwaarde. Ook is het een voorwaarde om trainer te zijn van een team op tweede- of eerste divisieniveau. 

De opleidingsweekenden VT4 
Het eerste VT4-opleidingsweekend, van de totaal 11 weekenden, gaat op vrijdag 28 mei van start! De workshops worden deze avond verzorgd tussen 19.00 - 22.00 uur. Ook de zaterdag, 29 mei, maakt onderdeel uit van het opleidingsweekend. De workshops op deze dag vinden plaats tussen 09.00 - 12.00 uur.  

Dit weekend zal plaatsvinden in Sporthal West op Papendal, Arnhem. Dit houdt dus in dat we weer de zaal in gaan! Er zijn twee verplichte overnachtingen; het startweekend en een weekend in januari. De overige overnachtingen zijn op vrijwillige basis. Mocht het niet kunnen plaatsvinden in verband met de huidige coronapandemie, dan schuiven we de weekenden door. Uiteraard zullen wij de op dat moment geldende coronamaatregelen vanuit het RIVM strikt volgen. 

De VT4-planning 2021-2022* 
28 en 29 mei | 11 en 12 juni | 2 en 3 juli | 17 en 18 september | 8 en 9 oktober | 5 en 6 november | 25 en 26 november | 17 en 18 december | 14 en 15 januari 2022 | 4 en 5 februari 2022 | 11 en 12 maart 2022

*alle opleidingsweekenden worden verzorgd in Sporthal West op Papendal, Arnhem. De workshops vinden alle vrijdag plaats tussen 19.00 – 22.00 uur en zaterdag tussen 09.00 – 12.00 uur. Overnachten is mogelijk, maar niet verplicht.  

Grote namen als opleider 
De VT4-opleidingsweekenden worden verzorgd door twee opleiders die hun sporen hebben verdiend in het topvolleybal. We stellen ze graag aan je voor. 

Te beginnen met Patrick Tonnaer. Patrick is zelfstandig ondernemer en verzorgt de VT-opleidingen op alle niveaus. Ook heeft hij de trainingen verzorgd voor vele damesteams, van derde divisie- tot en met Eredivisieniveau en was hij Talentcoach, assistent-bondscoach én bondcoach Jeugd en Jong Oranje. 

De tweede opleider is Appie Krijnsen. Appie is op dit moment actief als docent op de ALO. Binnen het volleybal is hij als trainer actief geweest op het hoogste in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Zo is hij bondscoach geweest van onze Belgische zuiderburen en de dames van Jong Oranje. Ook is hij tussen 1990 en 2013 Landskampioen geweest van Nederland. 

Meer weten en aanmelden! 
Wil je meer weten? Dan verwijzen we je graag door naar de informatiegids. Hier vind je onder andere meer informatie over de kosten en inhoud van de opleiding. Mocht je vragen hebben, ook dan staan we voor je klaar. Je kunt ons bereiken via e-mail: volleybalacademie@nevobo.nl en telefoonnummer 030-3077711. 

Ben je er klaar voor? Meld je dan snel aan!