fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 22-03-2021

Bekijk de Nevobo-webinars week 1 nu!

De eerste week met Nevobo-webinars zit er alweer op. Benieuwd wat er in deze week heeft plaatsgevonden? Een aantal webinars kun je nu bekijken. Haal er je voordeel uit.

De eerste week met webinars zit erop! Een aantal van deze webinars stellen we graag ter beschikking, zodat niemand iets hoeft te missen! Deze kun je zowel bekijken als luisteren via YouTube. Ook zijn de PowerPointpresentaties van de verschillende webinars terug te lezen. 

We hopen jou hiermee te voorzien van nieuwe kennis en inspiratie, zodat je, ondanks alle coronamaatregelen, kunt blijven doen waar jullie goed zo in zijn. 

Webinar: Breng jeugd in beweging!  
Door Ruud Schuurmans (accountmanager Nevobo) en volleybalprofessionals  
 
Volleybal is, zeker voor jeugd, bij uitstek een sport die het hele jaar door overal gespeeld kan worden. En daarom is er, ondanks alle coronamaatregelen, nog veel mogelijk. Ook als je niet de beschikking hebt over bijvoorbeeld een volleybalnet of een complete beachvolleyballocatie. Maar waar én hoe organiseer je dan een leuke en veilige training voor kinderen tot 12 jaar? Er zijn mogelijkheden waar je (volleybal gerelateerde) activiteiten kunt organiseren voor de jeugd, denk bijvoorbeeld aan een speeltuin of het schoolplein. En hoe gaaf is het als je andere kinderen van buiten je vereniging mee kunt laten doen? Een betere sportpromotie bestaat er niet.  

Graag delen wij onze ideeën en denken we gezamenlijk na over de mogelijkheden die jouw club heeft. Samen zorgen we ervoor dat je beschikt over de handvatten om met jouw jonge jeugd buiten te bewegen en onze sport én jouw vereniging te promoten. 


Download de PowerPointpresentatie Breng jeugd in beweging

Ook interessant
Good practice van VCN! Zij gaan met de jeugd naar buiten, ondanks alle coronabeperkingen. Check de video.
Lees ook het artikel 'Volleybalprofessionals staan voor je klaar!' en kom in actie!

Webinar: De waarde(n)volle volleybalvereniging 
Door Frank van Eekeren, lectoraat Impact of Sport, de Haagse Hogeschool 

Volleybalclubs zijn van waarde; voor hun leden, vrijwilligers, sponsors en de samenleving. Maar hoe zorg je dat je zowel op sportief, zakelijk als maatschappelijk vlak presteert? En kun je verschillende vormen van waarde(n)creatie met elkaar verbinden, zodat bijvoorbeeld een topsportclub maatschappelijk inspireert of dat maatschappelijke betrokkenheid van een vereniging leidt tot nieuwe verdienmodellen? In deze sessie introduceert Frank van Eekeren vier typen waarde(n)creatie en laat hij zien hoe die elkaar kunnen versterken, bijvoorbeeld door slimme partnerschappen aan te gaan. Hierbij gebruikt hij sprekende voorbeelden uit de sportpraktijk.  


Download de PowerPointpresentatie De Waarde(n)volle volleybalvereniging

Ook interessant
Bekijk de video De Waardenvolle Club van Frank van Eekeren
Bestel het boek De Waardenvolle Club van Frank van Eekeren

Bouwstenen voor een leven lang sportplezier 
Door Ine Klösters, opleider Nevobo, Volleybal-West 

Als trainer wil je graag dat jouw spelers zoveel mogelijk leren, zodat ze met plezier onze sport volleybal beoefenen. Maar wat heb je daarvoor nodig buiten de volleybaltechnische aspecten? Hoe sta je eigenlijk voor de groep? En sluit deze manier wel aan bij al je spelers? Als je weet wat de drijfveren zijn van jouw spelers én je kunt daar op een goede manier op inspelen, dan heb je de bouwstenen in handen voor een leven lang sportplezier.   

Download de PowerPointpresentatie Bouwstenen voor een leven lang sportplezier

Meer webinars voor jouw vereniging! 
Namens alle sportbonden, NOC*NSF en NL Actief bieden we jou vanaf volgende week maandag 22 maart weer een groot aantal gratis webinars aan. Pak je kans en ga vooruit met je vereniging! 

Lees meer en meld je gratis aan!