fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 24-02-2021

Meld je aan voor de Nevobo-webinars!

Vanaf maandag 15 maart organiseren we twee weken lang speciaal voor onze verenigingen interessante webinars. Of je nu een trainer bent, bestuurslid of gewoon geïnteresseerd; meld je aan!

We bevinden ons in een uiterst vreemde en onzekere tijd waarin onze flexibiliteit continu op de proef wordt gesteld. We zijn ons ervan bewust dat dit veel vraagt van een ieder van ons. Om jullie daarin te ondersteunen, organiseerden we vanaf 15 maart, verspreid over twee weken, een zevental interessante webinars. We hopen jullie met deze webinars te voorzien van nieuwe kennis en inspiratie, zodat jullie, ondanks alle coronamaatregelen, blijven doen waar jullie goed zo in zijn. 

De Nevobo-webinars 
Hieronder vind je het overzicht met alle webinars die gegeven zijn vanaf maandag 15 maart. Op donderdag 25 maart heeft de laatste webinar plaatsgevonden. Aangezien er veel animo was hebben we onze achterban de mogelijkheid gegeven om hun interesse op te geven voor een of meerdere gesloten webinars. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

Bekijk de webinars week 1!
Een aantal van de webinars die in week 1 hebben plaatsgevonden stellen we graag ter beschikking, zodat niemand iets hoeft te missen! Deze kun je zowel bekijken áls luisteren via YouTube. Ook zijn de PowerPointpresentaties van de verschillende webinars terug te lezen. Begin volgende week publiceren we nog een webinar en de PowerPointpresentaties van de overige webinars uit week 2. Houd hiervoor nevobo.nl in de gaten!

Haal er je voordeel uit!

WebinarBouwstenen voor een leven lang sportplezier
Door Ine Klösters (Volleybal-West, opleider Nevobo) 
Maandag 15 maart, 19.00 – 21.30 uur 

Als trainer wil je graag dat jouw spelers zoveel mogelijk leren, zodat ze met plezier onze sport volleybal beoefenen. Maar wat heb je daarvoor nodig buiten de volleybaltechnische aspectenHoe sta je eigenlijk voor de groep? En sluit deze manier wel aan bij al je spelers? Als je weet wat de drijfveren zijn van jouw spelers én je kunt daar op een goede manier op inspelen, dan heb je de bouwstenen in handen voor een leven lang sportplezier.  

Webinar: Breng jeugd in beweging! 
Door Ruud Schuurmans (accountmanager Nevobo) en volleybalprofessionals 
Woensdag 17 maart, 19.30 – 21.00 uur 

Volleybal is, zeker voor jeugd, bij uitstek een sport die het hele jaar door overal gespeeld kan worden. En daarom is er, ondanks alle coronamaatregelen, nog veel mogelijk. Ook als je niet de beschikking hebt over bijvoorbeeld een volleybalnet of een complete beachvolleyballocatie. Maar waar én hoe organiseer je dan een leuke en veilige training voor kinderen tot 12 jaar? Er zijn mogelijkheden waar je (volleybal gerelateerde) activiteiten kunt organiseren voor de jeugd, denk bijvoorbeeld aan een speeltuin of het schoolplein. En hoe gaaf is het als je andere kinderen van buiten je vereniging mee kunt laten doen? Een betere sportpromotie bestaat er niet. 

Graag delen wij onze ideeën en denken we gezamenlijk na over de mogelijkheden die jouw club heeft. Samen zorgen we ervoor dat je beschikt over de handvatten om met jouw jonge jeugd buiten te bewegen en onze sport én jouw vereniging te promoten.   

Webinar: De waarde(n)volle volleybalvereniging
Door Frank van Eekeren (lectoraat Impact of Sport, de Haagse Hogeschool) 
Donderdag 18 maart, 19.30 – 21.00 uur

Volleybalclubs zijn van waarde; voor hun leden, vrijwilligers, sponsors en de samenleving. Maar hoe zorg je dat je zowel op sportief, zakelijk als maatschappelijk vlak presteert? En kun je verschillende vormen van waarde(n)creatie met elkaar verbinden, zodat bijvoorbeeld een topsportclub maatschappelijk inspireert of dat maatschappelijke betrokkenheid van een vereniging leidt tot nieuwe verdienmodellen? In deze sessie introduceert Frank van Eekeren vier typen waarde(n)creatie en laat hij zien hoe die elkaar kunnen versterken, bijvoorbeeld door slimme partnerschappen aan te gaan. Hierbij gebruikt hij sprekende voorbeelden uit de sportpraktijk. 

Webinar: Aan de slag met Breed Motorische Scholing 
Door: Joke Davio (specialist Breed Motorische Ontwikkeling), Peter van Tarel (manager Sportontwikkeling Nevobo) en Arnold van Ree (talentcoach en hoofdcoach Oranje U20 Nevobo)  
Maandag 22 maart, 19.30 – 21.00 uur 

Er wordt veel over gesproken; breed motorisch ontwikkelen (BMO), maar wat is breed motorisch ontwikkelen eigenlijk? Wat levert het op en hoe organiseer je dit als vereniging/trainer? Tijdens de webinar vertelt Joke Davio welke wetenschappelijke onderbouwing bekend is voor het breed motorisch opleiden van jeugd. Vervolgens zal Peter van Tarel vanuit zijn expertise toelichten hoe de Nevobo hieraan werkt, waarbij onder andere nieuwe concepten, zoals de Volleybalspeeltuin en Action Volley voorbijkomen in het licht van zowel de breedte- en recreatiesport als talentontwikkeling. Als laatst staat Arnold van Ree, vanuit zijn rol binnen de Nevobo, stil bij hoe jeugd- en pré jeugd Oranje breed motorische ontwikkeling heeft geïmplementeerd en wat dit oplevert. 

Webinar: High 5! Op naar een veilige sportcultuur 
Door Edith Frijlink (adviseur sociale veiligheid, NOC*NSF) 
Dinsdag 23 maart, 20.00 – 21.30 uur 

Een op de acht sporters heeft te maken gehad met een vorm van seksuele intimidatie of misbruik. Daarbij zien we een toename in het aantal zaken waarin digitale media een belangrijke rol speelt. Wat doet jouw vereniging om het voor jullie leden zo veilig mogelijk te maken? Wat is de verantwoordelijkheid die je bestuurders hebben en welke rol speelt een Vertrouwenscontactpersoon? Tijdens deze webinar wordt de thematiek, het High 5! stappenplan, de inzet van een gratis expert én de gratis VOG-regeling besproken.  

Webinar: Maak de sprong van uitvoering naar persoonlijk leiderschap
Door Robert Tjoe Nij en Marlon Alvarez (organisatie- en mensontwikkelaars bij BewegingVeroorzakers) 
Woensdag 24 maart, 19.00 – 21.00 uur 

Je worstelt af en toe met de invulling van je rol als bestuurder binnen je vereniging. Je bent druk met het oplossen van alle dagelijkse problemen en merkt hoe nodig het inbrengen van je kennis is. Je loopt de gaten dicht om de dagelijkse gang van zaken gaande te houden en merkt ook dat echte aandacht voor het besturen van je vereniging regelmatig tekortschiet. Je wilt dit anders, maar je weet nog niet hoe. Meld je dan aan voor deze webinar. 

Ook als je gewoon benieuwd bent hoe andere bestuurders dit aanvliegenis deze webinar interessant voor jou. 

Webinar: Teamindelingen 2021-2022, hoe? 
Door Ine Klösters (Volleybal-West, opleider Nevobo) 
Donderdag 25 maart, 19.00 – 21.30 uur

Als technische commissie (TC) heb je een bizar jaar achter de rug. Je hebt het heel druk gehad, zonder dat jouw leden uiteindelijk echt aan sporten zijn toegekomen. En nu wacht de volgende uitdaging; hoe pak je de indeling van de nieuwe teams aan na een verloren seizoen als deze? Tijdens deze webinar gaan we samen kijken naar de start van volgend seizoen. Hoe deel je de teams in? Wie kan je daarbij om hulp vragen? Welke strategie volg je als het gaat om de niveaus van de jeugd? En hoe pak je de communicatie aan? Samen met de TC-leden van andere verenigingen gaan we werken aan een vliegende en weloverwegen start! 

Meer webinars!
Namens alle sportbonden, NOC*NSF en NL Actief bieden we jou de komende tijd, naast de Nevobo-webinars, weer een groot aantal gratis webinars aan. Pak je kans en ga vooruit met je vereniging! Klik hier voor meer informatie.