bron: LNVS
bron: LNVS
  • Publicatie 23-02-2021

Uitnodiging: Vrouwelijk leiderschap in de sport

Op 8 maart vindt het symposium ‘Vrouwelijk leiderschap in de sport’ plaats met o.a. workshops over het belang van diversiteit én wordt de Vrouw & Sport prijs 2021 uitgereikt. Meld je aan!

Op maandag 8 maart organiseert het Landelijk Netwerk Vrouwen in de Sport (LNVS), dat sinds kort weer actief is, een symposium met interessante workshops en de uitreiking van de Vrouw & Sport prijs 2021. Hiermee draagt LNVS bij aan de ontwikkeling van vrouwelijk leiderschap in én via de sport. Meld jij je aan?

Symposium ‘Vrouwelijk leiderschap in de sport
Op Internationale Vrouwendag, maandag 8 maart, vindt het symposium ‘Vrouwelijk leiderschap in de sport plaats. Tijdens het symposium worden verschillende workshops gegevens waarbij er onder andere ingegaan wordt op het belang van diversiteit, hoe ervoor gezorgd kan worden dat bepaalde functies ook voor vrouwen toegankelijker worden en hoe vrouwen hiervoor geënthousiasmeerd kunnen worden.

Meld je aan voor het symposium!

Dé Vrouw & Sport prijs 2021
Vorig jaar won Erna Truijens deze eervolle prijs vanwege haar tomeloze inzet als bestuurslid van Hockeyclub Rotterdam. Erna zet zich onder andere in voor activiteiten voor hockey ‘voor iedereen’, maar ook voor haar baanbrekende werk voor de Sportspullenbank, de Avondvierdaagse en nog vele andere activiteiten. Erna is voorzitter van LNVS en tevens initiatiefneemster van het Rotterdams Netwerk voor vrouwen in de sport samen met Marita Verkalk.

Dit jaar wil het bestuur van de V&S prijs deze prijs geven aan een vrouw die op één van de 25.000 clubs die Nederland rijk is, heeft gezorgd dat, ondanks alle coronabelemmeringen, zoveel mogelijk kinderen en jeugd tot 18 jaar toch hun wekelijkse trainingen konden bezoeken, oefenwedstrijden konden spelen en daardoor hun sociale contacten hebben behouden, vrolijk zijn gebleven en niet in een isolement zijn gekomen.

In die ene prijswinnares wil LNVS alle vrouwen die vele ‘corona-uren’ hebben gemaakt heel hartelijk bedanken.

Geef de potentiële winnaar op!
Vind jij dat iemand binnen jouw vereniging deze prijs verdient? Stuur dan een e-mail naar vrouwensportprijs@gmail.com, met uitleg en liefst ook een aantal verwijzingen.