fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 15-02-2021

NOW 4.0 en TVL-Q1 geopend, TASO-Q4 volgt vrijdag

Per vandaag kunnen sportverenigingen hun aanvraag indienen voor de NOW 4.0 en TVL-Q1. De TASO-Q4 volgt vrijdag. Wat deze regelingen inhouden en hoe je er gebruik van kunt maken, vind je hieronder.

OPEN VOOR AANVRAGEN

NOW: Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid 4.0

Aanvraag open: 15 februari

Veel clubs hebben personeel op de loonlijst staan. Denk aan trainers of administratief personeel. Als het clubleven stilligt, hebben deze medewerkers vaak weinig te doen, maar de loonkosten lopen wel door. Om clubs daarin te ondersteunen is de NOW-regeling bedacht. Via de NOW-regeling kunnen de loonkosten tot 85% gecompenseerd worden. Een tweede voorwaarde om NOW aan te kunnen vragen is dat er sprake is van minimaal 20% omzetverlies over een periode van drie aangesloten maanden. Vanaf 15 februari tot 14 maart 2021 kunnen verenigingen bij het UWV een tegemoetkoming aanvragen voor de loonkosten in de maanden januari t/m maart 2021.

Vraag NOW 4.0 aan

TVL: Tegemoetkoming vaste lasten Q1 2021

Aanvraag open: 15 februari

De TVL-regeling is bedoeld voor mkb-ondernemers die door toedoen van het coronavirus veel omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Is er bij jouw club sprake van minimaal 30% omzetverlies in de periode januari, dan is de TVL een mogelijk interessante regeling voor jouw vereniging. Vanaf 15 februari 2021 kan hiervoor bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) de aanvraag ingediend worden.

Bij 30% omzetverlies is het subsidiepercentage 50% van de vaste lasten met een minimum van €1.500 en tot een maximum van €330.000. Bij 100% omzetverlies loopt het subsidiepercentage op naar 85%.

Op 21 januari zijn uitbreidingen voor de TVL aangekondigd. Bij de opening per 15 februari zijn die nog niet verwerkt. Tot dat moment worden aanvragen nog beoordeeld aan de hand van de ‘oude’ criteria. Verenigingen die voor die update een aanvraag hebben ingediend hoeven niets te doen want de subsidie wordt automatisch gecorrigeerd. Ook in het tweede kwartaal van 2021 blijft de TVL bestaan.

Vraag TVL aan

BINNENKORT OPEN VOOR AANVRAGEN

TASO: Tegemoetkoming Amateur Sport Organisaties Q4-2020

Aanvraag opent: 19 februari

Van 19 februari tot en met 5 april 2021 kunnen verenigingen steun aanvragen voor geleden schade in het vierde kwartaal van 2020. Om in aanmerking te komen voor de TASO geldt dat er sprake moet zijn van minimaal 10% financiële schade door corona. De tegemoetkoming is afhankelijk van de financiële schade en is minimaal €1.500 en maximaal €12.500. Het subsidiebudget voor Q4 bedraagt 29 miljoen euro.

Het is niet mogelijk om voor Q4-2020 gebruik te maken van zowel de TASO als van de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). Clubs die de TVL hebben aangevraagd maar waarbij nu blijkt dat de TASO aantrekkelijker is, kunnen de ingediende TVL intrekken en alsnog een TASO-aanvraag indienen.

Er wordt nog gewerkt aan aanvullende regelingen voor de sportsector voor Q1 en Q2 2021. Daarvoor is €75 miljoen vrijgemaakt.

Vraag TASO aan (opent per 19 februari)

Benieuwd naar alle financiële overheidsregelingen? Klik hier.