fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 15-01-2021

Webinar: Aan de slag met beachvolleybal!

Beachvolleybal biedt kansen tijdens deze coronacrisis, voor de jeugd en straks ook voor senioren. Maar wat als je geen beachaccommodatie hebt? Wij helpen je verder op zondag 24 januari. Meld je aan!

Veel verenigingen hebben het op dit moment lastig vanwege het feit dat er binnen niet gesport mag worden. Buitensport, zoals beachvolleybal, biedt echter veel kansen. Maar hoe kom je aan een geschikte beachaccommodatie en hoe organiseer je vervolgens een juist aanbod voor jong en oud? Tijdens de webinar ‘Aan de slag met beachvolleybal!’ voor verenigingsbestuurders delen we informatie, tips en ervaringen, zodat je direct aan de slag kunt!

Dit is hét moment om je als vereniging voor te bereiden op een beachvolleybalseizoen!

Beachvolleybal, snelgroeiende sport
Beachvolleybal is al jaren een snelgroeiende sport. Afgelopen jaar, mede door het coronavirus, zagen sommige beachvolleybalverenigingen zelfs een groei van maar liefst 250% in het aantal leden! Ook gedurende de huidige winter openen vele volleybalverenigingen de deuren van de beachaccommodaties, zodat de jeugd de sport kan blijven beoefenen die zij zo leuk vinden: (beach)volleybal.

Beachvolleybal als start van het volleybaljaar
Veel leden hebben al maanden niet gevolleybald vanwege de restricties. De eerste stap op weg naar ‘normaal’ zal voor senioren ongetwijfeld buiten sporten zijn. Voor volleybalverenigingen ligt er een grote kans om met beachvolleybalaanbod aan de slag te gaan. Als je de mensen daarmee kan binden, is een overstap naar zaalvolleybal later dit jaar heel natuurlijk.

Een kleine greep uit de voordelen:

  1. Beachvolleybal wordt buiten gespeeld en is daarmee zeer veilig, ook binnen de huidige pandemie.
  2. Beachvolleybal is eenvoudig en flexibel te organiseren voor alle niveaus.
  3. Een beachaccommodatie biedt jouw vereniging de kans om samen te werken op het gebied van sportaanbod en helpt bij het introduceren van nieuwe businessmodellen.
  4. Gemeenten zoeken juist nu naar mogelijkheden om sport te faciliteren, bijvoorbeeld door de aanleg van beachaccommodaties.
  5. Zowel voor de aanleg van beachaccommodaties als het ontwikkelen van nieuw sportaanbod en opleiden van trainers, kan gebruik gemaakt worden van de services vanuit het Lokaal Sportakkoord.

Inhoud webinar ‘Aan de slag met beachvolleybal!`
Tijdens deze webinar, die plaatsvindt op zondag 24 januari, wordt uitgelegd welke mogelijkheden beachvolleybal biedt voor jouw vereniging en op welke wijze je dit kunt organiseren. Michel Everaert, directeur Sportontwikkeling en Evenementen van de Nevobo, zal samen met ervaringsdeskundigen van verschillende beachverenigingen in het land toelichten welke kansen er liggen en wat de ervaringen van de afgelopen jaren zijn geweest. Er worden óók concrete tips en adviezen over de realisatie van een beachaccommodatie gegeven, zodat je beschikt over de juiste handvatten waarmee je direct aan de slag kunt. Meld je aan.

Meld je aan!
Webinar:                   Aan de slag met beachvolleybal!
Wanneer:                  Zondag 24 januari van 10.00 – 11.30 uur
Aanmelden:              Klik hier voor aanmelden
Kosten:                      Deelname is gratis