fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 19-11-2020

Spel- en oefenvormen voor 4 personen

Vanaf vandaag is het voor 18 jaar en ouder weer mogelijk om met 4 personen samen te sporten. Daarbij moet er continu 1,5 meter afstand worden gehouden. Welke oefeningen passen hierbij?

Om een training te kunnen verzorgen in groepjes van maximaal 4 personen met 1,5 meter afstand hebben wij een overzicht met tips en voorbeelden voor spel- en oefenvormen samengesteld speciaal voor onze trainers. Maak er gebruik van! 

Raadpleeg Tips voor spel- en oefenvormen 

Ook John Stubbe heeft namens VollinGo handige tips voor spel- en oefenvormen samengevoegd tot een document. Hij zegt hierover het volgende: “Ik raad iedereen aan om deze vormen als basis te gebruiken. En laat vooral ook je creativiteit de vrije loop. Daarom is er ook een open blad aan het einde. Hier heb je je schetsblad, dan kun je lekker zelf kliederen. Print het 30 keer uit en ga je gang. En als je iets leuks hebt, deel het met elkaar.”  

Raadpleeg Tips voor spel- en oefenvormen van VollinGo 

Organisatie indoor volleybal  
Om volleybal verantwoord en veilig te organiseren, hebben wij speciaal voor de verenigingen een pagina ingericht waar alle informatie en hulpmiddelen te vinden zijn. Denk hierbij aan de protocol verantwoord sporten, een overzicht met meestgestelde vragen van NOC*NSF en daarbij vind je er ook altijd de meest actuele FAQ Indoor volleybal. Check hiervoor de pagina Organisatie indoor volleybal.  

Ga naar Organisatie indoor volleybal 

Blijf bewegen! 
Binnen de geldende maatregelen is er gelukkig nog ruimte om te sporten, ook voor ons. De overheid heeft er bewust voor gekozen om sporten voor volwassen niet te verbieden, omdat zij zich ervan bewust zijn dat ook sporten en bewegen voor iedereen belangrijk is en blijft, mits een ieder zich houdt aan de gestelde richtlijnen. Net als de maatregelen van de afgelopen maanden, is de lijn die we nu hanteren in samenspraak met andere sportbonden, NOC*NSF en het Ministerie van VWS tot stand gekomen. 

Ondertussen blijven we gezamenlijk met bovengenoemde partijen het gesprek voeren over het verantwoord verruimen van de maatregelen voor de Nederlandse topcompetities en de breedtesport.

Wij staan voor je klaar!  
Heb je vragen over de inhoud van het protocol? Neem dan contact op met de medewerkers wedstrijdwezen uit jouw regio.Voor algemene vragen over de toepassing van het protocol kun je contact opnemen met Janine Pleizier via janine.pleizier@nevobo.nl.