fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 13-10-2020

Volledige competitie tijdelijk stilgelegd

Als gevolg van de coronamaatregelen, per 14 oktober, zijn alle competities, inclusief de Eredivisie- en jeugdcompetities, voor ten minste 4 weken stilgelegd. Jeugd t/m 17 jaar mag ‘gewoon' trainen.

Tijdens de persconferentie op dinsdag 13 oktober werden er aanvullende maatregelen afgekondigd door premier Rutte en minister De Jonge om het coronavirus de kop in te drukken. Dit heeft gevolgen voor het volleybal: 

  1. Alle competities, inclusief de Eredivisie- en jeugdcompetities, worden stilgelegd.
  2. Voor 18 jaar en ouder geldt dat trainingen uitsluitend zijn toegestaan met een maximale groepsgrootte van 4 personen (inclusief trainer, indien trainer binnen het veld aanwezig is. Als de trainer buiten het veld instructies geeft, telt deze niet mee) met continue inachtneming van de 1,5 meter afstandsregel. Nevobo adviseert de maximale groepsgrootte van 4 personen per heel volleybalveld toe te passen. Dit hangt uiteraard samen met de trainingsvormen die je kiest.
  3. Jeugdteams tot 18 jaar mogen gewoon blijven trainen. Wedstrijden onderling met teams van de eigen club zijn toegestaan

De maatregelen gelden per woensdag 14 oktober 22.00 uur voor ten minste 4 weken. 

Geen uitzondering Eredivisie volleybal 
De recente maatregelen worden genomen om reisbewegingen en sociale contacten te beperken. Tijdens de persconferentie werd bekendgemaakt dat er in de sport alleen een uitzondering geldt voor Topsporters met een status en het betaald voetbal (Ere- en Eerste divisie voetbal). Dit betekent dat de Eredivisie volleybal, net als de volleybalcompetities op andere niveaus, in de aankomende 4 weken wordt stilgelegd.  

Trainingen in teamverband voor 18 jaar en ouder, inclusief de Eredivisie 
De trainingen in teamverband van 18 jaar en ouder, inclusief Eredivisieteams, zijn per woensdag 14 oktober 22.00 uur, uitsluitend toegestaan met een maximale groepsgrootte van 4 personen (inclusief trainer, indien trainer binnen het veld aanwezig is. Als de trainer buiten het veld instructies geeft, telt deze niet mee) met continue inachtneming van de 1,5 meter afstandsregel, zowel binnen als buiten de lijnenNevobo adviseert de maximale groepsgrootte van 4 personen per heel volleybalveld toe te passen. Dit hangt uiteraard samen met de trainingsvormen die je kiestBekijk hier de oefeningen!

Jeugdteams t/m 17 jaar mogen 'gewoon' blijven trainen 
Voor trainingen in teamverband wordt er voor de jeugd tot 18 jaar een uitzondering gemaakt. Zij mogen 'gewoon' blijven trainen. Ook zijn onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club toegestaan.  

Richtlijnen toegestane trainingen 
Uiteraard blijven bij de trainingen voor de jeugd t/m 17 jaar en senioren van 18 jaar en ouder de huidige maatregelen in stand, met als belangrijkste aandachtspunten dat er geen publiek is toegestaan, de richtlijnen voor het dragen van mondkapjes van toepassing zijn en de kantine gesloten is. Het dragen van mondkapjes wordt verplicht zodra dit juridisch geregeld is. Bovenop deze al geldende aandachtspunten zijn ook douches en kleedkamers per woensdag 14 oktober 22.00 uur gesloten en geldt er een maximum van 30 personen (kinderen en jeugd die qua leeftijd vallen onder juniorencompetitie zijn uitgezonderd maximaal 30 personen) per zelfstandige ruimte. 

Op onze pagina Organisatie indoor volleybal is inmiddels het protocol verantwoord sporten geüpdatet, evenals de FAQ van NOC*NSF en FAQ Indoor volleybal. 

Organisatie indoor Volleybal

Vervolg competitie en teamgelden 
Deze maatregelen hebben, bovenop de ontwikkelingen van de afgelopen weken, veel impact op het verdere verloop van de competities. De Nevobo werkt de mogelijke scenarios uit voor het vervolg van de competitie De uitkomst zal mede afhankelijk zijn van de duur van de huidige situatie. Op korte termijn wordt hierover gecommuniceerd. 

Vervolgens geeft de Nevobo ook uitsluitsel over een passende oplossing voor de teamgelden voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.