Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 05-10-2020

Coachkaarten: How to feed

How to feed, de laatste uit de serie van vijf Coachkaarten is beschikbaar! Voeding beïnvloedt de sportprestaties en als coach kun jij hier invloed op uitoefenen met deze set Coachkaarten.

Voeding beïnvloedt de sportprestatie. Het is belangrijk dat sporters op jonge leeftijd leren wat goede sportvoedingskeuzes- en gedrag zijn. Jij als coach speelt hierin een belangrijke rol. Het is daarom van groot belang dat de juiste en dezelfde voedingsinformatie wordt gegeven aan de sporter. 

‘Hypes’ in de voeding volgen elkaar snel op 

De laatste jaren wordt van alles geschreven over (sport)voeding. De hypes’ volgen elkaar in snel tempo op. Hoe stelliger iets wordt gezegd, hoe minder onderbouwd iets vaak is. Daarnaast zijn vele hypes binnen voeding gebaseerd op het verlagen van gewicht (afvallen) en zegt niets over het leveren van een sportprestatie, het kan zelfs een sportprestatie nadelig beïnvloeden.  

Deze Coachkaarten geven wetenschappelijk onderbouwde voedingstopics die een (beach)volleybalspeler en -speelster ondersteunen in het neerzetten van een goede sportprestatie en daarmee prestatieverlies voorkomen. Aan de hand van de praktische tips kun je dit als trainer met de Coachkaarten op een simpele manier delen. Daarbij zit er achter de Coachkaarten veel extra informatie die de coach voorziet van nog meer kennis en inzicht in sportvoeding.   

Download de Coachkaarten: How to feed

Benieuwd naar meer? 
Ga naar onderstaande link om meer te weten komen over de Coachkaarten en raadpleeg alle voorgaande Coachkaarten die beschikbaar zijn! 

Lees meer.