Voleco
Voleco
  • Publicatie 02-09-2020

TeamNL Beach Tour: 3.300 kinderen geïnspireerd!

Op 31 augustus, 83 clinics met totaal 3.300 fanatieke deelnemende kinderen verder, is er een einde gekomen aan TeamNL Beach Tour. Een ongekend succes.

Het succesverhaal begon met een idee van beachvolleybalbondscoach Victor Anfiloff. Waar normaal gesproken de Nederlandse beachvolleybaltop de wereld over reist voor grote toernooien, waaronder de Olympische Spelen, zaten de spelers dit jaar door de coronacrisis noodgedwongen ‘thuis’. Stilzitten? Dat zeker niet. Dit bood ze namelijk de kans om iets terug te doen voor de jeugd. Met topbeachvolleyballer Christiaan Varenhorst als projectleider werd TeamNL Beach Tour uit de grond gestampt en aangeboden aan de volleybalclubs. 

TeamNL Beach Tour inspireert  
Met de TeamNL Beach Tour verzorgde de beachvolleybaltop aansprekende clinics en kreeg de jeugd zowel de kans zelf een training van topspelers te krijgen én de kans om een kijkje nemen in de ‘keuken’ van trainingen van de beachvolleyballers. Hiervoor hoefde de vereniging enkel haar beachvelden ter beschikking te stellen, zodat de grote namen hun eigen training daar konden afleggen.  
 
Terugblik: 'Ongekende aantallen’ 
16 juni 2020. De eerste editie van TeamNL Beach Tour heeft plaatsgevonden. Maar liefst 55 jeugdleden van Sliedrecht Sport namen deel aan de clinic die onder leiding stond van Christiaan Varenhorst, Alexander Brouwer, Yorick de Groot en Robert Meeuwsen. Het beloofde het begin van iets moois te worden, want eergisteren, 31 augustus, vond de laatste van de totaal 83 edities van TeamNL Beach Tour plaats met als resultaat: 3.300 geïnspireerde kinderen! 

Christiaan Varenhorst blikt terug: “Ongekende aantallen: 83 verenigingen, waarvan 70 zich al in de eerste week hadden aangemeld. Dat we hiermee 3.300 kinderen hebben geïnspireerd is echt gaaf. Wat een succes. En weet je wat het mooie is? We gaan nog veel van een aantal van deze 3.300 beachvolleyballers horen, want er loopt genoeg talent rond.” 

De laatste editie: TeamNL Beach Tour op bezoek bij Volleybalvereniging Voleco 
De laatste editie van het succesvolle TeamNL Beach Tour vond gisteren plaats bij Volleybalvereniging Voleco in Lekkerkerk, gemeente Krimpenwaard. Stefan Boermans, Esmee Priem, Katja Stam en Christiaan Varenhorst zetten de toekomstige talenten voor de laatste keer deze zomer flink aan het werk. 

Bekijk de beelden: 

Waardevolle bijdrage door topbeachvolleyballers 
Grote namen hebben zich samen met Christiaan Varenhorst deze bijzondere zomer ingezet voor de succesvolle TeamNL Beach Tour. Zo droegen Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen, Stefan Boermans, Sanne Keizer, MadeleinMeppelink, kersverse Nederlandse kampioenen Raïsa Schoon, Katja Stam, Jasper Bouter en Ruben Penninga en nog vele anderen hun steentje bij. Zij hebben vele beachvolleybaltalenten geënthousiasmeerd om net zo goed te worden als hen. Op naar een mooie toekomst. 

Dankbaar voor ‘onvergetelijke ervaring’ 
Joop Alberda, technisch directeur van de Nevobo, is onder de indruk van de TeamNL Beach Tour-reeks. “Het is geweldig hoe Chris, de andere spelers en de stafleden zich hebben ingespannen om met veel plezier en energie de volleybaljeugd een onvergetelijke ervaring te bieden. Als bond zetten we ons continu in om jeugd enthousiast te maken voor sporten en bewegen. Met dit initiatief is dat geweldig gelukt. Onze dank aan de spelers en staf én alle clubs die hebben meegewerkt is groot.” 

Complimenten vanuit onze verenigingen! 
Naast de mooie complimenten vanuit onze technisch directeur Joop, lieten ook onze verenigingen weten hoe zij TeamNL Beach Tour en de inzet van spelers en staf hebben ervaren die de clinics verzorgden: 

Jan van der Mast van REBO ERA Makelaars/Rebelle:TeamNL Beach Tour was inspirerend voor iedereen, maar vooral voor de jeugd. Leuk ook om onze held Ruben Penninga weer in Dieren aan het werk te zien. Het was een mooie beleving. Het weer was goed, veel jeugdleden namen deel aan de clinic en ook het publiek was in grote getale aanwezig. We zijn trots dat TeamNL Beach Tour bij onze vereniging langskwam.” 

Matthijs Schoenmaker, TC-lid jeugd bij Sovicos: "Wij als JeugdTC van Sovicos hebben de TeamNL Beach Tour van Mexime en Emi van Driel als enorm geslaagd ervaren. Samen met verenigingen als Velo en Inter Rijswijk hebben we deze zomer een trainingsprogramma in elkaar gezet van tien weken en de animo was groot! Dat vonden we fantastisch om te zien en de clinic van de toppers van Beach Team Nederland voelde als een kers op de taart. Op deze manier kreeg onze jeugd de unieke kans om training te krijgen van professionals als Mexime en Emi en een soort 'insight' te beleven in het topsportprogramma. Stuk voor stuk gingen ze met een glimlach naar huis en vertelden thuis vol lof over deze prachtige ervaring. Ook wij waren zeer onder de indruk, zijn de organisatie enorm dankbaar en hopen dat (beach)volleyballend Nederland in de toekomst nog veel meer kan en mag gaan leren van de beste beachvolleyballers en -balsters van Nederland.” 

Erik Haverkamp, voorzitter van Volleybalvereniging V.I.O.S.: “Respect hoe Alexander Brouwer en Yorick de Groot de aandacht van 50 kinderen krijgen en dit voor een uur weten te behouden. Complimenten!” 

William Nijenhuis van Volleybal Vereniging Harderwijk: “Wij hebben een prachtige dag beleefd op 25 juni. In een vreemde zomer als deze is het een unieke en bijzondere ervaring voor onze beachvolleyballende jeugdleden om een clinic te krijgen van Christiaan Varenhorst, Reinder Nummersdor, Ruben Penninga en Jasper Bouter.” 

Geert Beijers van Skopein Wivoc uit Winterswijk: “Gaaf dat Christiaan Varenhorst met zijn imponerende lengte onze beachvolleyballende jeugdleden een clinic gaf vanuit TeamNL Beach Tour. In de regen zette hij een grote groep talenten aan het werk met een flinke warming-up, die overigens nu ook wordt ingezet door de beachvolleybaltrainers. Christiaan weet ontzettend veel van het spelletje af en vertelde ons daar ook uitgebreid over tot in de latere uurtjes! Hopelijk zien we TeamNL Beach Tour volgend jaar weer!”