fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 06-08-2020

Voorbereidingstoernooien in coronatijden

De eerste voorbereidingstoernooien staan weer gepland voor de zaalcompetitie. Maar wat als een van de deelnemende teams uit een risicogebied komt? Of wat doe je als je zelf uit een risicogebied komt?

Sinds vorige week is er een negatief reisadvies van kracht voor de provincie Antwerpen. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om beachvolleyballers uit deze regio te weren voor onze beachcompetities. Maar ook als vereniging kun je hiermee in aanraking komen tijdens het organiseren van toernooien ter voorbereiding op de zaalcompetitie. 

Wat als een team uit een risicogebied deelneemt aan jullie voorbereidingstoernooi? Of wat als jullie zelf uit een risicogebied komen? Ons advies luidt: vermijd onnodige risico’s. 

Samen verantwoordelijkheid nemen 
De ontwikkeling van het coronavirus is onzeker. Wel merken we dat er verscherpte (reis)adviezen worden gegeven. Al zijn deze adviezen niet bindendverwachten we dat iedere vereniging haar verantwoordelijkheid neemt, zodat een ieder zich veilig voelt en niet wordt blootgesteld aan een onnodige verhoogde kans op besmetting. Kortom, komt een team uit een risicogebied? Volg dan de (reis)adviezen op, laat ze niet deelnemen aan het toernooi en vraag het betreffende team dus om thuis te blijven. Reis als team zelf ook niet naar een risicogebied om deel te nemen aan een toernooi in die gebieden.

Op deze manier proberen we de risico’s zoveel mogelijk te beperken en naar een goede start van het reguliere seizoen toe te werken.  

Je leest meer over reisadviezen op de pagina van buitenlandse zaken. 

Risicogebieden 
Nu geldt er code oranje voor Antwerpen. Echter kan dit dagelijks veranderen. Houd dus goed de reisadviezen in de gaten van de overheid. Hieronder vind je de reisadviezen voor België en Duitsland, maar mochten jullie een voorbereidingstoernooi spelen in een ander land of neemt een team uit een ander land deel aan jullie voorbereidingstoernooi, gebruik dan de zoekoptie bij ‘Wijs op reis’. 

Raadpleeg Reisadvies België 

Raadpleeg Reisadvies Duitsland 

Raadpleeg Wijs op reis