Foto: Pim Waslander
Foto: Pim Waslander
  • Publicatie 24-06-2020

Beperkingen (beach)volleybal per 1 juli opgeheven

Per 1 juli worden de beperkingen voor sporten, zowel in de zaal als buiten, voor alle leeftijdsgroepen opgeheven. Dat is een van de uitkomsten van de persconferentie van het kabinet van woensdagavond.

De versoepeling betekent dat volleybal zowel binnen als buiten vanaf deze datum zonder beperkingen mogelijk wordt. Wel benadrukte premier Rutte in de persconferentie dat iedereen zich zo veel mogelijk aan zowel de 1,5 meter afstandsregel als aan de hygiënevoorschriften van het RIVM dient te houden. De Nevobo past de protocollen voor volleybal zo snel mogelijk aan om duidelijk te maken aan welke regels en richtlijnen trainingen en wedstrijden moeten voldoen.

Algemeen directeur Guido Davio: “We zijn ontzettend blij met dit nieuws! Dit betekent dat we zowel binnen als buiten weer “gewoon” kunnen gaan volleyballen, uiteraard binnen de voorwaarden die er gelden. We zijn nu samen met de andere sporten aan de slag om het nieuws te vertalen naar het Sportprotocol. Waar nodig zullen we daar volleybalspecifiek aanvullingen op doen. We gaan ook zo snel mogelijk de beachvolleybalwedstrijden weer opstarten. Met het bericht dat we per 1 juli ook de zaal weer in mogen, hopen we op een normale voorbereiding en een normale start van de zaalcompetitie in september.”

Voorwaarden

Er is wel nog een aantal voorwaarden die gesteld worden om de binnen- en buitenaccommodaties te mogen gebruiken.

Voor beach- en outdoorvolleybal betekenen de aankondigen van woensdagavond op hoofdlijnen:

  • Alle leeftijdsgroepen kunnen weer “gewoon” (beach)volleyballen, dus zonder afstand te houden binnen de lijnen;
  • Buiten het veld hoeven kinderen tot en met 12 jaar onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
  • Buiten het veld hoeven jongeren tot 18 jaar onderling geen 1,5 meter afstand te houden;
  • Alle andere leeftijdsgroepen houden buiten het veld 1,5 meter afstand tot elkaar;
  • Kleedruimtes, sportkantines en douches zijn weer open;
  • Maximaal 250 toeschouwers, maar geen maximum aantal personen onder de volgende voorwaarden: vaste zitplaatsen, een reservering en een gezondheidscheck vooraf. Allen met 1,5 meter afstand;
  • Ook kunnen er weer wedstrijden, competities en toernooien worden georganiseerd.

Per 1 juli mag er ook weer binnen worden gevolleybald. Op hoofdlijnen zijn er ten opzichte van buiten volleyballen de volgende aanvullende voorwaarden:

  • Nemen van ventilatie- en hygiënemaatregelen;
  • Maximaal 100 toeschouwers, maar geen maximumaantal personen onder de volgende voorwaarden: vaste zitplaatsen, een reservering en een gezondheidscheck vooraf. Allen met 1,5 meter afstand.

In samenwerking met een aantal andere partijen werkt de Nevobo op dit moment de wijzigingen per 1 juli uit in de protocollen die gelden voor volleybal. Deze worden zo snel mogelijk gecommuniceerd op www.nevobo.nl. In de protocollen blijft gelden: als je ziek of verkouden bent blijf je thuis; is er een lid van het huishouden positief getest op het coronavirus, dan blijft het hele huishouden thuis en hou je je aan de hygiënevoorschriften maatregel net als aan de 1,5 meter buiten de lijnen.

Daarnaast werkt de Nevobo eraan zo snel mogelijk de beachcompetitie weer opstarten. Hierover volgt spoedig meer informatie via www.volleybal.nl en www.nevobo.nl.