Paul van der Ven in actie bij Sliedrecht Sport (foto: www.sliedrechtsport.nl)
Paul van der Ven in actie bij Sliedrecht Sport (foto: www.sliedrechtsport.nl)
  • Publicatie 18-11-2019

6 Licentiepunten voor NVVO trainersclinic 2020

Mentale weerbaarheid en ‘waarom beachvolleybal een zegen is voor indoor volleybal’ thema’s jaarlijkse bijscholing volleybaltrainers (VT2 en 3)

Ieder jaar organiseert de Nederlandse Vereniging voor Volleybaloefenmeesters (NVVO) een clinic voor alle volleybaltrainers in ons land, traditioneel met actuele thema’s die worden belicht door bewezen experts. Op zondagochtend 12 januari 2020 zal HvA-docent en stressconsulent Roel Zijlstra zijn kennis over mentale weerbaarheid delen met de aanwezige trainers. De middag is gereserveerd voor toptrainer Paul van der Ven, die graag vertelt over hoe volleybal en beachvolleybal elkaar kunnen versterken. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de finale van het Europees olympische kwalificatietoernooi van de volleybaldames.

Mentale weerbaarheid
Recent onderzoek heeft uitgewezen dat bijna driekwart van de jeugd te maken heeft met stress en ook een burn out komt onder jongeren steeds vaker voor. Grote kans dus dat er jongens en meiden bij jouw club of team rondlopen die mentaal te veel druk ervaren. Hoe signaleer je dat en wat kun je als trainer/coach doen om die jongeren te helpen? Zijlstra gebruikt zijn ruim 13 jaar ervaring als stressconsulent graag om trainers te helpen werken aan de mentale weerbaarheid van hun pupillen. Zoals hij dat ook regelmatig doet als workshopleider voor NLCoach en als (gast)docent op de Hogeschool van Amsterdam.

Beachvolleybal versterkt volleybal en v.v.
Paul van der Ven is behoorlijk bekend in volleyballand. Op dit moment is hij trainer van de mannen van Eredivisionist Sliedrecht Sport, maar hij werkt ook al jaren met jeugd in de volleybal en beachvolleybal (sub)top. Het inpassen van jeugdig talent is Van der Ven’s specialiteit en hij is er van overtuigd dat beide sporten elkaar positief kunnen versterken, zeker wanneer de jeugd beide varianten leert. Een groot deel van de clinic van Van der Ven zal op de speelvloer worden gedoceerd, waarbij de aanwezige trainers meteen zelf kunnen ervaren hoe beide takken elkaar kunnen versterken.

Ede en Apeldoorn
Locatie van de jaarlijkse NVVO-clinic voor VT2-3 trainers is de van der Knaaphal in Ede. In verband met de OKT finale in Apeldoorn (om 17.30 uur) start het ochtendprogramma al om 8.30 uur. NVVO-leden betalen € 37,50 om deel te nemen, niet-leden kunnen voor € 57,- meedoen. Deelname aan de 2 dagsessies levert trainers zes licentiepunten op. Aanmelden kan via de site van de NVVO, meer info en vragen via secr@nvvo.org.