Foto: Harm, topvolleyballer Play Unified-team
Foto: Harm, topvolleyballer Play Unified-team
  • Publicatie 07-11-2019

Kennen jullie Harm nog van het Play Unified-team?!

De Week van het Respect loopt ten einde en wordt afgesloten met een heuse reünie voor het Play Unified-team, een wedstrijd tegen Uniek Volley van Sliedrecht Sport en een borrel!

De ‘Week van het Respect’, welke zaterdag ten einde loopt, wordt jaarlijks georganiseerd door de Respect Education Foundation. Deze week staat volop in het teken van respect: respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft! Ook wij sluiten ons hierbij van harte aan, en hoe!

Week van het Respect
Waar eerder dit jaar Harm, topvolleyballer bij het Play Unified-team en consorten; bestaande uit 12 stoere jongens en meiden met een verstandelijke beperking, de challenge aangingen met Laura Dijkema voor een potje volleybal, organiseren wij aanstaande zaterdag gezamenlijk met Uniek Volley van Sliedrecht Sport een heuse reünie voor het Play Unified-team. Tevens zullen zij het opnemen tegen het team van Uniek Volley, nemen zij deel aan de warming-up voor de wedstrijd Sliedrecht Sport tegen Dynamo Apeldoorn en sluiten we af met een borrel!

Maar wat houden Play Unified en Uniek Volley in? En vanwaar de reünie? Graag vertellen we je hier meer over.

Play Unified maak ontmoetingen in de sport mogelijk
Play Unified is een middel om iedereen een plek in de samenleving te geven, of je nu een verstandelijke beperking hebt of niet. Om tot dit resultaat te komen, wordt de kracht en impact van sport ingezet om sporters zonder en met een verstandelijke beperking écht met elkaar te verbinden: Play Unified maakt ontmoetingen in de sport mogelijk. Denk hierbij aan samen trainen, een overwinning vieren of samen een nederlaag verwerken. Hieruit is het Play Unified-team ontstaan. Een ieder van hen gaat een challenge aan met zijn of haar favoriete topsporter. Zo zijn onder andere Arjen Robben, Epke Zonderland en Femke Heemskerk de challenge aangegaan met zijn of haar topfan. Benieuwd naar alle challenges? Bekijk ze hier.

Uniek Volley, het is oprecht fantastisch
Uniek Volley is een initiatief van Sliedrecht Sport om óók volleybaltrainingen te bieden aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Tijdens deze trainingen, welke twee zaterdagochtenden in de maand plaatsvinden, kunnen geïnteresseerden een uur lang onbeperkt volleyballen met gelijkgestemden. “Plezier gegarandeerd”, aldus Roel Boer, één van de initiatiefnemers van Uniek Volley binnen Sliedrecht Sport. “We zijn hiermee begonnen, omdat er binnen de vereniging een aantal mensen uit deze doelgroep supporter en/of vrijwilliger zijn en ook graag het plezier willen ervaren van het spelletje volleybal. Dit organiseren wij natuurlijk ontzettend graag voor ze!”

Een aantal verenigingen gingen Sliedrecht Sport al voor in het concept G-volleybal, dus werd er actie ondernomen. Na een pilot van drie proeftrainingen bleek het een dusdanig succes te zijn, dat ze vanaf nu twee zaterdagen in de maand de deuren openen voor deze doelgroep, zodat zij een uurtje aan de bak kunnen in de sporthal.

“Het is geweldig om te zien hoeveel plezier deze doelgroep beleeft op de zaterdagochtend met een potje volleybal”, vervolgt Roel. “Iedere training proberen ze weer aanwezig te zijn. Ook aanstaande zaterdag is Uniek Volley aanwezig, wanneer het Play Unified-team aanwezig is voor haar reünie. Uniek Volley is helemaal klaar voor de spannende wedstrijd tegen het Play Unified-team. Kom maar op!”

Roel wenst graag af te sluiten met een oproep: “Ik daag iedere vereniging uit, om net als wij, volleybal beschikbaar te maken voor deze doelgroep. Het is oprecht fantastisch!”

Tijd voor een reünie!
Maar vanwaar de reünie? Dit heeft alles te maken met het feit dat het Play Unified-team een aantal challenges afzonderlijk van elkaar aangaan. Velen hebben elkaar al enige tijd niet gezien, dus tijd voor een reünie! Het belooft een mooie middag te worden met een wedstrijd tegen Uniek Volley, een borrel en nemen ze deel aan de warming-up voorafgaand aan de wedstrijd Sliedrecht Sport tegen Dynamo Apeldoorn. De warming-up start om 18.50 uur en de wedstrijd om 20.00 uur. Ben jij er ook bij?

G-volleybal, ook voor jouw vereniging?
Lijkt het jou leuk om net als Uniek Volley van Sliedrecht Sport, G-volleybal op te zetten? Wij helpen jou en je vereniging graag verder. 

Neem voor meer informatie contact op met Hans Mater via 06-27091391 of stuur hem een e-mail: hans.mater@nevobo.nl.