Foto: Ronald Hoogendoorn Fotografie
Foto: Ronald Hoogendoorn Fotografie
  • Publicatie 16-10-2019
  • Coen Kaaij

Convenant gesloten met Ede over steun volleybal

Gezamenlijk met de gemeente Ede en Sportservice Ede hebben we op dinsdag 15 oktober 2019 een convenant gesloten over samenwerking op het gebied van volleybal.

Gezamenlijk met de gemeente Ede en Sportservice Ede hebben we op dinsdag 15 oktober 2019 een convenant gesloten over samenwerking op het gebied van volleybal. Onderdeel van de overeenkomst is dat zowel het Talentteam Papendal/Arnhem Dames als Heren hun thuiswedstrijden gaan spelen in de Edese Van der Knaaphal. Verder is er een plan gemaakt rondom de ontwikkeling van volleybal in Ede.

De Van der Knaaphal in Ede is een volledig uitgeruste topsporthal en daardoor zeer geschikt om de wedstrijden van de Talentteams af te werken. Beide coaches, Avital Selinger en Claudio Gewehr, zijn zeer te spreken over de faciliteiten in Ede.

Voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd van de dames van het Talentteam in het nieuwe onderkomen tekenden wethouder Peter de Pater en directeur Sportontwikkeling & Evenementen Michel Everaert de overeenkomst. In een reactie zegt De Pater op de website van De Gelderlander het volgende: “De Van der Knaaphal heeft precies de functie die we voor ogen hadden. Het dagelijkse programma was al gevuld met sportonderwijs, recreatieve sport, wedstrijden en talentontwikkeling. Nu komt hier ook structureel topsport bij.”

Michel Everaert benadrukt dat beide coaches en teams zeer tevreden zijn met de nieuwe thuishal. Daarnaast is hij blij dat er een plan is gemaakt met de Gelderse gemeente voor samenwerking op het gebied van breedtesport. “We zijn blij dat we samen met de gemeente een plan hebben gemaakt volleybal in Ede verder te ontwikkelen.”