Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 26-08-2019

Ontwerp jouw clubcommunicatie met 'Clubdesigns'

Zet jouw vereniging en volleybal op de kaart met je eigen unieke communicatie-uitingen! Probeer het snel uit.

Heeft jouw vereniging geen vormgever, maar wil je wel gebruikmaken van aansprekende posters, flyers, online visuals en andere communicatie-uitingen? Vanaf nu kun je tientallen designs voor jouw volleybalclub maken in de gloednieuwe tool ‘Clubdesigns’.

Wat biedt het jouw vereniging?
In de tool staan vele templates voor posters, flyers, visuals voor social media, narrowcasting en roll-up banieren. De templates zijn zo opgebouwd dat elke club deze op maat kan maken met eigen inhoud en uitstraling. Zo kunnen de kleuren, foto’s en teksten naar wens worden ingesteld. Ook kunnen het clublogo of de logo’s van sponsoren in diverse middelen verwerkt worden. Als verenigingen zelf niet over geschikt fotomateriaal beschikken, kan geput worden uit een bibliotheek met foto’s.

Samenwerking met de sportbonden
Clubdesigns is een initiatief van de vijf sportbonden die gevestigd zijn in DeWeerelt van Sport in Utrecht: de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF), Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB), Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV), Watersportverbond en Nederlandse Volleybalbond (Nevobo). De verenigingen die onder deze bonden vallen, kunnen de tool kosteloos gebruiken om hun communicatie-uitingen mee te ontwerpen. Voor ieder van de vijf sporttakken is een eigen sportspecifieke omgeving ontwikkeld. Doordat ook NOC*NSF aansluit op de samenwerking, kunnen ook andere verenigingen van de tool profiteren.

Vormgeven doe je niet zomaar
“Vormgeving is een vak. Veel verenigingen hebben dit niet in huis en proberen zelf iets te ontwerpen voor hun uitingen. Naast dat dit een tijdrovende klus is, is het resultaat zonder die expertise ook niet altijd even geweldig. Dat is zonde, want op die manier straal je niet uit wat je wilt uitstralen met jouw club”, zegt Martin van Berkel, manager communicatie en media bij de Nevobo.

“Ons land telt 1.000 volleybalverenigingen”, vervolgt Van Berkel. “Zij zijn belangrijk voor het beeld dat mensen van onze sport hebben. Professioneel ogende communicatie straalt goed af op de vereniging zelf, maar ook op de sport in het algemeen. Als bonden willen we de verenigingen hiermee helpen.”

Hoe werkt het?
Ga snel naar https://volleybal.clubdesigns.nl/ en log in met je volleybalaccount. Mocht je nog geen volleybalaccount hebben, dan heb je de mogelijkheid om je te registreren.

Nadat je bent ingelogd, kom je terecht in de omgeving van Clubdesigns. In deze omgeving heb je de mogelijkheid om heel gemakkelijk allerlei communicatie-uitingen voor jouw vereniging te maken. Ook bestaat er de mogelijkheid om vanuit de tool de door jouw ontworpen uiting af te laten drukken bij drukwerkdeal.nl.

Aan de slag!
Zet jouw vereniging en volleybal op de kaart met je eigen unieke communicatie-uitingen! Probeer het snel uit.

Heb je vragen? Stel ze gerust. Je kunt ons bereiken via communicatie@nevobo.nl.