Side-event: blazepods voor jong en oud!
Side-event: blazepods voor jong en oud!
  • Publicatie 12-08-2019
  • Susan van Leeuwen

Spelen én supporten bij het OKT

Het was niet alleen kijken en aanmoedigen voor de oranjefans die afgelopen weekend naar Rotterdam Ahoy togen voor het Olympische Kwalificatietoernooi van de Lange Mannen.

In en om de sporttempel konden jong en oud zich dit weekend ook sportief uitleven bij de vele side-events die waren opgetuigd.  

Op de drukbezochte volleyball playground lieten fans onder andere hun spronghoogte en smashsnelheid meten. Ook de interactieve eGames werden goed bezocht, en menigeen maakte via het mobiele zitvolleybalveld kennis met de variant voor langdurig geblesseerde en minder valide spelers. Bij Volley Uppie konden de bezoekers elkaar uitdagen om de bal binnen één minuut zo vaak mogelijk over te spelen, net zoals bij de blazepods, waar kinderen elkaar konden uitdagen om te kijken wie de snelste reactie had, door zo snel mogelijk de pods uit te drukken.   

Op naar het EK! 
De side-events die rondom het OKT waren opgetuigd, vormen de opmars naar het uitgebreide programma dat richting en tijdens het EK van volgende maand wordt georganiseerd. In de speelsteden Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam maken bewoners en bezoekers van het continentale kampioenschap op allerlei manieren kennis met onze prachtsport. Op www.volleybal.nl/ek-mannen vind je een overzicht van alles wat er staat te gebeuren in de drie EK-steden; van clinics voor kinderen via allerlei toernooien tot workshops voor trainers. Doe mee, kom kijken én spelen bij het EK Volleybal Mannen 2019!