Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 02-07-2019
  • Matthijs Schoenmaker

Primeur voor de Nevobo en het SBVC

Volleyballen met een volleybalnet van oude, opgeviste visnetten dankzij het GoodNet Project van de FIVB

Tijdens het Mega Beach op zaterdag 6 juli hangt er op het Center Court geen gewoon volleybalnet. Er zal namelijk gevolleybald worden met een gerecycled visnet dat is opgevist uit de zee. De Nevobo is de eerste nationale federatie die aan het GoodNet Project van de FIVB meewerkt.

Het GoodNet Project is een gezamenlijke actie van de FIVB en diverse milieuorganisaties die samenwerken om verloren visnetten uit de zee te halen en deze netten een nieuw leven te geven als volleybalnet. Zoals te lezen is op http://www.goodnetproject.com/ zijn de zogenaamde ‘ghostnets’ (spooknetten) de dodelijkste vorm van plastic afval en wordt er jaarlijks 640.000 ton aan visnetten achtergelaten in de zee.

De samenwerking met de FIVB is gestart dankzij Peter van Tarel: “Voor de Nevobo voelt het heel logisch om het GoodNet Project te omarmen. De combinatie tussen sporten op het strand en bijdragen aan een schone zee en kust is een vanzelfsprekende combinatie. Het gebruik van oude visnetten als beachvolleybalnet spreekt enorm tot de verbeelding en heeft zowel ideologisch als praktisch effect. Enerzijds draagt het bij aan bewustwording over het belang van een schonere zee, anderzijds kun je ook gewoon lekker beachvolleyballen met deze netten. We zijn er dan ook van overtuigd dat de deelnemers aan Mega Beach, die over het algemeen bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in duurzaamheid, dit project zeker zullen waarderen. Een perfecte match dus!”, aldus Peter van Tarel, Manager Sportontwikkeling bij de Nevobo.

Ook Michel Everaert, Directeur Evenementen bij de Nevobo, is blij met de samenwerking: “De Nevobo vindt het GoodNet Project een heel mooi initiatief, goed voor het milieu en vooral voor de oceaan. Wij doen daar dan ook graag aan mee en zijn er trots op dat we de eerste in Europa zijn die het net mogen gebruiken".

Aanmelden voor het Mega Beach op zaterdag 6 juli kan nog steeds! Meld je aan voor het Mega Beach via: www.beachvolley.nl/scheveningen of ga voor meer informatie naar www.volleybal.nl/megabeach