Volley Tilburg won afgelopen zaterdag de bekerfinale van de A-meisjes in regio Zuid
Volley Tilburg won afgelopen zaterdag de bekerfinale van de A-meisjes in regio Zuid
  • Publicatie 28-05-2019
  • - Regio Zuid -

Volley Tilburg MA kroont zich tot bekerwinnaar

Op zaterdag 25 mei stonden Voltena en Volley Tilburg tegenover elkaar voor de meisjes-A bekerfinale in  regio Zuid. Om persoonlijke redenen  werd de wedstrijd eerder uitgesteld.

Het eerste fluitsignaal klonk om 12.30 uur in  sporthal T-Kwadraat in Tilburg. Voltena speelde met rouwbanden vanwege een overlijdensgeval. Volley Tilburg begon sterk aan de wedstrijd en verdedigde vanaf het begin een voorsprong. Met een paar sterke en spannende rally's liep de thuisploeg steeds verder uit. De eerst set ging dan ook met 25-12 naar Volley Tilburg. 

In de tweede set ging het gelijk op, beide teams maakten een aantal mooie punten. Volley Tilburg nam een kleine voorsprong, maar Voltena knokte zich knap terug en sloeg een gat van 5 punten (15-20). Na een wissel en een time out kwam Volley Tilburg nog wel dichterbij, maar met 18-25 trok Voltena de stand in sets weer gelijk. 

Volley Tilburg begon sterk aan het derde bedrijf (3-0) en had die marge na een paar prachtige rally's flink vergroot: 2-9. Die voorsprong gaf de thuisploeg niet meer uit handen: 25-20

In de vierde set ging het eerst weer gelijk op, waarna Voltena een gaatje van twee punten wist te slaan. Na wat verwarring over de opstelling en het doordraaien stonden de teams weer op gelijke hoogte (9-9). Na een paar mooie punten stond Volley Tilburg weer voor (14-11), waarna de coach van Voltena zijn team even naar de kant haalde. Hoewel Voltena bleef knokken voor ieder punt, lukte het niet meer aan te haken. Op 25-16 kwam er een einde aan de finale en kon het feestje in Tilburg beginnen. 

Vanaf deze plek bedankt Nevobo regio Zuid nogmaals de teams, de scheidsrechters, het publiek en beide verenigingen voor de sportieve wedstrijd en een mooie afsluiting van het seizoen 2018-2019!