Met VT4-diploma kun je o.a. aan de slag in de Topdivisie (Foto: Ronald Hoogendoorn)
Met VT4-diploma kun je o.a. aan de slag in de Topdivisie (Foto: Ronald Hoogendoorn)
  • Publicatie 20-05-2019

VT3-trainers met ambitie gezocht

Opleiding Volleybaltrainer 4 op Papendal start in september, inschrijving is geopend

Met de Volleybaltrainer 4-opleiding (VT4) van de Volleybalacademie kun je aan de slag met selectieteams bij verenigingen. Met die licentie ben je ook gekwalificeerd om te werken met teams in de Top-, 1e en 2e divisie, of bij één van de Regionale Trainingscentra (RTC’s). Eind september start weer een VT4-opleiding, dus wil je als trainer hogerop én beschik je over een VT3-diploma, meld je aan!   

De VT4 is primair gericht op het coachen, trainen en begeleiden van selectieteams, maar je word ook opgeleid om zelf technisch beleid te ontwikkelen en jouw vereniging daarover te adviseren.    

Opleiding in de praktijk  
De opleiding bestaat uit 9 weekenden van twee workshops (vrijdagavond en zaterdagochtend) en een workshop op vrijdagavond, waarvan je minimaal 80% aanwezig dient te zijn. Voordat de opleiding start, worden (verplichte) intakegesprekken van een half uur per deelnemer gepland, die o.a. over je persoonlijk leerdoelen en leerroute gaan. De opleiding gaat van start bij minimaal 14 deelnemers.   

De opleidingskosten bedragen € 2.295,--, inclusief 3 ‘proeven van bekwaamheid’ (PvB’s) en twee verplichte overnachtingen. Wil je meer dan twee keer overnachten, dan dien je dat nog bij te betalen.   

De workshops vinden plaats op vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur en zaterdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Hart van de sport Papendal is dit jaar de locatie van de opleiding, data (onder voorbehoud) voor 2019-2020 zijn 27-28 september, 11-12 oktober, 1-2 november, 22-23 november, 13-14 december 2019, 10-11 januari, 7-8 februari, 6-7 maart, 3-4 april en vrijdag 17 april 2020.  Vanuit NOC*NSF worden bovendien nog 4 workshops gepland, waarvan deelnemers er minimaal 2 dienen te volgen. Die 2 workshops zijn bij de prijs inbegrepen. 

Meer weten? Klik hier voor de VT4-informatiefolder. Heb je nog vragen of opmerkingen, mail ze naar hannie.konings@nevobo.nl. Om je direct in te schrijven klik je hier.