Impressie Bekerfinale Zuid
Impressie Bekerfinale Zuid
  • Publicatie 13-05-2019
  • Regio Zuid

Bekerfinales regio Zuid in Dordrecht

De bekerfinales van regio Zuid werden afgelopen zaterdag gespeeld in Dordrecht, waar Next Volley i.s.m. de Nevobo de bekerfinales organiseerde. Een topdag met veel publiek en spannende slotduels!

Om 10.30 uur openden de Jongens A t/m C en Recreanten Mix de finaledag in sporthal de Dijk. Net zoals het afgelopen jaar waren het de teams van Sliedrecht Sport (JA, JB en JC), HLB Van Daal/DS (JA), Volley Tilburg (JB en JC) die de finales bereikt hadden. Sliedrecht Sport was bij de Jongens-B en -C een maatje te groot voor Volley Tilburg. In de Jongens-A finale waren de rollen omgedraaid en won HLB Van Daal/DS met 3-0 van Sliedrecht Sport.

Bij de Recreanten Mix finale was er een strijd tussen de teams van RVC/Libanon'50 (mix 1 en mix 2). Na een spannende vijfsetter ging laatstgenoemde met de kampioensbeker naar huis.

Om 13.00 uur mochten de Meisjes A t/m C aantreden. Vanwege familieomstandigheden werd de meisjes-A finale niet gespeeld, deze zal mogelijk later worden ingehaald. De finale meisjes-B ging tussen Next Volley Dordrecht en SOMAS/Activia. Met 3-0 overwinning sleepte Next Volley voor eigen publiek de beker in de wacht. Sliedrecht Sport won de titel bij meisjes-C, door met 3-1 te winnen van Flamingo's 56 uit Gennep. 

Om 15.30 uur was het de beurt aan de Dames (A en B categorie) en de Heren Recreanten. In de dames-A finale nam Ledûb 2 het op tegen Voleco. De kampioen van de 3e divisie B boekte een redelijk gemakkelijke overwinning (3-0) op Voleco. In de dames-B finale stond het Limburgse VC Velden 3 tegenover Sliedrecht Sport 5. De eerste vier sets gingen gelijk op, waardoor een beslissende vijfde set nodig bleek. Daarin trok Sliedrecht Sport uiteindelijk aan het langste eind.
Bij de heren stonden net als in 2018 VC Olympia en Volley2B in de finale. De ploeg uit Panningen bleek de sterkste en sleepte met een 3-1 overwinning de titel in de wacht.

Om 18.00 uur stonden de Heren (A en B categorie) en de Dames Recreanten finales op het programma.
Bij de heren-A speelde VCE/PSV (bekerwinnaar vorig seizoen) tegen het thuisspelende Next Volley 2. VCE/PSV won de wedstrijd en beker met 3-1.
Opnieuw een finalist van de gastclub in de heren-B finale, dit keer heren 4 dat het opnam tegen Civitas. Ook hier moest een beslissende vijfde set bepalen wie de beker mee naar huis mocht nemen. Ondanks twee match points voor Civitas (12-14), was het toch de thuisploeg die de wedstrijd won (16-14).
In de Dames recreantenfinale was Volley2B met 3-0 te sterk voor 't Luifeltje uit Tilburg.

Klik hier voor alle uitslagen (kies voor Regio Zuid).