Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 05-12-2018

Manna Hogenhout overleden

Manna was bekend als competitieleider in Amsterdam

Op vrijdag 30 november bereikte ons het trieste bericht dat Manna Hogenhout op 81-jarige leeftijd is overleden. Manna was een begrip binnen de volleybalwereld in Amsterdam. Ze kampte al langer met gezondheidsproblemen maar bleef tot het laatst toe actief met de wedstrijden.

Manna was al decennia lang actief binnen de Amsterdamse volleybalcompetitie. Als competitieleider bij de senioren regelde zij alle wedstrijdverplaatsingen en konden de verenigingen bij haar terecht voor de zoektocht naar een beschikbaar veld. Als zaalwacht bij de jeugdcompetitie was zij elke zaterdag in de Wethouder Verheijhal te vinden om daar alles in goede banen te leiden. De laatste jaren was ze niet elke week meer in de zaal te vinden, maar vanuit huis bleef ze bezig met de verplaatsingen van wedstrijden voor de senioren competitie.

Haar tomeloze inzet voor volleybal werd al geëerd met het erelidmaatschap van volleybalvereniging Albatros en in 2017 met de zilveren bondsspeld van de Nevobo. Haar karakter kenmerkte zich vooral door haar droge humor, rechtdoorzee mentaliteit en Amsterdamse nuchterheid. Ze nam geen blad voor de mond en zei altijd wat ze dacht, maar stond ook altijd open voor een gezellig praatje.

Wij wensen haar familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Ze wordt in besloten familie kring gecremeerd en er zullen geen kaarten verstuurd worden.

Voor een online condoleance is er deze pagina.
Vanuit Albatros is er ook een in memoriam geschreven.