VolleyVeilig

Minder sportblessures met VolleyVeilig

Geblesseerd raken is niet alleen pijnlijk, het gaat vaak ook ten koste van de ontwikkeling en het spelplezier van je speler(s). Een goede warming-up helpt blessures te voorkomen. Om die reden is VolleyVeilig ontwikkeld, hét warming-upprogramma voor het hele seizoen, speciaal voor volleyballers. Benieuwd naar wat VolleyVeilig voor jou als trainer kan bieden? Lees snel verder en voorkom blessures bij volleyballers!

Waarom VolleyVeilig?

Jaarlijks lopen volleyballers gemiddeld 170.000 blessures op, vooral aan vingers, enkel, schouder en knie. Niet alle blessures zijn te voorkomen, maar het risico neemt af als een speler goed voorbereid aan de training of wedstrijd begint. Als trainer ben jij de aangewezen persoon om dat voor elkaar te krijgen. Om je daarin te helpen, ontwikkelde VeiligheidNL in samenwerking met de Nevobo, sportfysiotherapeuten, trainers en spelers, VolleyVeilig. Een afwisselend warming-upprogramma voor het hele seizoen voor jong en oud, dat zijn effect inmiddels heeft bewezen!

Wist je dat….

  • ..Volleybal in de top 10 staat van sporten met de meeste blessures?
  • ..En dat het zelfs op de 6e plek staat van sporten met het grootste risico op een blessure?
  • ..Blessures aan de schouder, enkel, vingers en aan de knie het meeste voorkomen?
  • ..52% van de blessures plotseling ontstaat bij senioren, vooral door zwikken of door een sprong?
  • ..En dat je de kans op zo’n blessure bij senioren met 20% kunt verkleinen door met VolleyVeilig te starten?
  • ..VolleyVeilig zorgt voor minder acute blessures (40%) bij jeugdspelers, vooral het aantal arm- en schouderblessures reduceert (60%) en de jeugdspelers sterker maakt waardoor blessures worden voorkomen?

Meer blessurecijfers? Bekijk onderstaande infographic

Wat is VolleyVeilig?

VolleyVeilig is een warming-up programma (+/- 15 minuut) met verschillende oefeningen die gericht zijn op het voorkomen of verminderen van volleybalblessures (vooral schouder-, enkel- en knieblessures). Via een compleet seizoensschema voorziet VolleyVeilig coaches/trainers elke week van oefeningen voor hun warming-up. VolleyVeilig en alle bijhorende oefeningen zijn beschikbaar via volleyveilig.nl en een applicatie voor smartphone en tablet.

VolleyVeilig werd als warming-up programma ontwikkeld om blessures bij volleyballers te voorkomen of verminderen. VolleyVeilig kent de volgende indeling: een cardiovasculaire warm-up, rompstabiliteitsoefeningen, oefeningen gericht op het voorkomen van knie- en schouderblessures. Ook oefeningen gericht op de preventie van enkelblessures ontbreken niet.

Ik ben geen trainer en/of coach, wat nu?

Helaas ontvang je alleen de Trainersmailing als je geregistreerd bent als trainer en/of coach bij een vereniging. Sommige onderdelen uit de Trainersmailing, zoals inspiratieartikelen en webinars, zijn breed toegankelijk en delen wij via www.nevobo.nl. Het overige is exclusief voor onze trainers en coaches.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met
Jacqueline de Wit

Jacqueline de Wit

Coördinator Opleidingen
Bijgewerkt op