De rol van de scheidsrechtercoördinator (SC) binnen de vereniging wordt steeds belangrijker. Was de SC lang geleden 'slechts' een contactpersoon tussen de Nevobo en de scheidsrechters, inmiddels is hij/zij ook verantwoordelijk geworden voor het werven, opleiden, aanwijzen en behouden van clubscheidsrechters.

Een voorname rol dus, waarbij onze gids voor scheidsrechtercoördinatoren, vol richtlijnen en handvatten, de SC van jouw club ondersteunt.

Organiseer een Spelregelcafé

Samen helpen we de jeugd om hun spelregelbewijs te halen. Spelers kunnen op VolleybalMasterz naar hartenlust lezen, kijken en oefenen. Daarnaast zijn er voor verenigingsbestuurders, wedstrijdsecretarissen en trainers/coaches extra informatie, praktische tools, tips en middelen beschikbaar. Zo is er een clubtoets die je handig kunt gebruiken tijdens een spelregelavond en oefenmateriaal dat trainers kunnen toepassen tijdens de training. Beide zaken zijn te vinden onder de knop 'Clubs of Trainers' op VolleybalMasterz

Goed om te weten: Vanuit Nevobo schrijven we jaarlijks alle C-jeugd spelers in september aan om hen te wijzen op Volleybalmasterz.

Samen gaan we voor meer spelregelkennis voor nog meer sportplezier!

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met onze collega’s van de afdeling

Arbitrage

Bijgewerkt op