Nationale Beach Competitie

Bijgewerkt op

De Nationale Beach Competitie is dé beachvolleybalcompetitie van Nederland op hoog niveau. Lijkt het jouw vereniging interessant om een toernooi op Topdivisie, eerste divisie, tweede divisie of derde divisie niveau te organiseren? Lees snel meer.

Wat is de Nationale Beach Competitie?

De Nationale Beach Competitie is dé beachvolleybalcompetitie van Nederland op hoog niveau! De beachvolleyballers die deelnemen aan de competitie spelen op derde divisie tot en met Eredivisieniveau. Het organiseren van een toernooidag of –dagen binnen de Nationale Beach Competitie is een mooie promotie voor beachvolleybal en jouw vereniging.

Indeling niveaus Nationale Beach Competitie
Op basis van rankingpunten worden beachkoppels per gender ingedeeld op hun eigen niveau. De hoogste 12 komen uit in de Eredivisie, de volgende 8 spelen Topdivisie, de daaropvolgende 16 beachkoppels spelen eerste divisie, vervolgens 16 koppels tweede divisie en de laatste 16 koppels spelen derde divisie. Hebben de toppers aan het einde van het seizoen dusdanig veel punten verzameld dat zij in de top 32 eindigen? Dan worden zij uitgenodigd voor het NK Beachvolleybal.

Geïnteresseerd? Lees snel verder.

Dé Nationale Beach Competitie bij jouw vereniging

Ook bij jouw vereniging kan een van de edities van de Nationale Beach Competitie plaatsvinden. Een mooie promotie voor het beachvolleybal en jouw vereniging in jouw regio! Benieuwd hoe? Wij vertellen je er middels onderstaande hulpmiddelen meer over.

Handboek Nationale Beach Competitie
In ons ‘Handboek Nationale Beach Competitie’ vind je alle benodigde informatie over de Nationale Beach Competitie en hoe je deze kunt organiseren.

Aanmeldformulier Nationale Beach Competitie 2023
Ben je er na het lezen van het ‘Handboek Nationale Beach Competitie’ van overtuigd dat jouw vereniging een Nationale Beach Competitie-editie gaat organiseren? Vul dan vanaf september 2023 het nieuwe aanmeldformulier in. Daarin wordt ook gevraagd om een contract te uploaden. Contract Nationale beachvolleybalcompetitie 2023, vul in en voeg deze t.z.t. toe in het aanmeldformulier.

Organisatie Nationale Beach Competitie

Naast het bovengenoemde handboek bieden we jouw vereniging nog meer handvatten voor het organiseren van een editie van de Nationale Beach Competitie.

Wedstrijdschema’s
Om het jullie wat gemakkelijker te maken, hebben we een wedstrijdschema toegevoegd waar je als organisatie gebruik van kunt maken. Hierin kun je alle uitslagen verwerken, waarmee de poulestanden automatisch worden bijgewerkt. De wedstrijdschema's kunnen gebruikt worden voor derde divisie niveau. Voor hogere niveaus zijn er andere schema's beschikbaar. Deze worden vanuit de Nevobo aangeboden. Haal er je voordeel uit!

Handleiding wedstrijdleider
In deze handleiding leggen we alles uit omtrent de taken van de wedstrijdleider en hoe hij of zij al deze taken op de juiste wijze kan uitvoeren. Denk hierbij aan het downloaden van deelnemers voor jullie editie om zo de wedstrijdschema’s op te maken, het verplaatsen van deelnemers naar andere categorieën bij te weinig aanmeldingen in de betreffende categorie, het doorvoeren van een spelerswissel, doorgeven van de uitslagen en nog veel meer.

Wildcards aanvragen
Wildcard aanvragen organiserende vereniging of promotor
Als je als promotor een verzoek ontvangt van een beachvolleyballer voor het aanvragen van een wildcard, dan moet je de wildcard aanvragen middels het daarvoor bestemde aanvraagformulier. Deze aanvraag wordt niet door ons beoordeeld, maar door jou als organiserende vereniging of promotor. Je staat vrij om deze toe te kennen aan ieder team dat je geschikt hiervoor vindt. Deze aanvraag wordt aangeduid met WP.

Wildcard aanvragen bij de Nevobo
Een speler kan een verzoek ook indienen bij ons, de Nevobo. De speler dient hiervoor gebruik te maken van het daarvoor bestemde aanvraagformulier. Op basis van de aanvraag, waarbij beargumenteerd moet worden waarom een wildcard toegekend zou moeten worden, zal de zogenaamde 'wildcard werkgroep' advies geven aan de competitieleider van de Nevobo. De competitieleider bepaalt uiteindelijk of er wel of niet een wildcard toegekend wordt. Deze wildcards worden aangeduid met WO.

De Nevobo wildcards worden in principe toegekend bij bijzondere omstandigheden, zodat spelers versneld op niveau kunnen spelen.

Lees hieronder meer over de deadline voor aanvragen wildcards, het te doorlopen proces en meer.

Meldingslijst deelnemers Nationale Beach Competitie
Ook stellen we een handige meldingslijst voor deelnemers aan de Nationale Beach Competitie ter beschikking. Met deze meldingslijst krijgen wedstrijdleiders de mogelijkheid om voorafgaand aan het toernooi zelf de namen van deelnemers spelers (teams) te noteren. De spelers kunnen dan snel bij aanmelden hun handtekening plaatsen om hiermee aan te geven dat ze aanwezig zijn.

Wedstrijdformulieren

Wil je gebruikmaken van onze wedstrijdformulieren? Dan kan dat! We hebben een kleine en een grote variant.

Wat te doen bij slecht weer?

In het geval van slecht weer wordt het toernooi in uitzonderlijke gevallen geannuleerd. Bekijk hiervoor het weerprotocol. Voor de deelnemers is er een korte toelichting over het weerprotocol te vinden op Zelfbeachen.nl. Als organisatie kun je onderstaande gebruiken.

Raadpleeg ook de Leidraad Beachvolleybalcompetitie voor een praktische invulling met betrekking tot vastgestelde regels in relatie tot beachvolleybal.

Zelfbeachen.nl. Dé omgeving voorbeachvolleyballers!

Benieuwd naar de omgeving waar de deelnemers van jouw editie van de Nationale Beach Competitie terecht kunnen? Ga dan snel naar de omgeving Zelfbeachen.nl.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met
Henk Steeghs

Henk Steeghs

Competitieleider Nationale Beachcompetitie