Fotohoogendoorn
Fotohoogendoorn
  • Publicatie 16-05-2023

Winnaars NGJK bekend

Na een spannende volleybalzaterdag in Hoogeveen zijn de winnaars van de Nederlands Gesloten Jeugdkampioenschappen (NGJK) bekend.

Hieronder vind je alle winnaars, per categorie, op een rijtje.

C-jeugd 
Bij de C-jeugd ging de hoofdprijs bij de jongens naar Inter Rijswijk en bij de meiden ging Apollo 8 er met de schaal vandoor. Zilver was er voor het team van Sliedrecht Sport en de meiden van Dinto uit Warmerhuizen. Het brons ging naar de jongens van Twente ‘05 en de meiden van Peelpush. De 4e plaats was voor de jongens van Sudosa-Desto uit Assen en de meiden van De Bevers uit Lemelerveld.

B-jeugd 
In de finale tussen de B-jongens van Inter Rijswijk en Dros-Alterno, maakten de jongens uit Rijswijk duidelijk dat zij op dit moment de sterkste partij zijn. Bij de meiden keerde Apollo 8 huiswaarts met de titel en ging het zilver naar Sliedrecht Sport. De strijd om de plekken 3 en 4 bij de jongens werd in het voordeel van Next Volley Dordrecht beslist. Voorsterslag/VC Zwolle ging er met de 4e plaats vandoor. Bij de meiden versloeg Dinto het team van VV Voorsterslag in de strijd om de 3e plek.

A-jeugd 
In Emmeloord gingen de jongens van Twente’05 na een spannende finale met de titel naar huis. Dat ging ten koste van Kalinko uit Den Haag  die daarmee op de tweede plaats eindigde. De plaatsen 3 en 4 werden verdeeld tussen Taurus (3e) en Sudosa-Desto (4e).

Bij de meiden werd de Nederlandse titel door Inter Rijswijk veroverd. De strijd om de derde plek werd gewonnen door VCN ten koste van SV Dynamo uit Apeldoorn.

Eindstand           

Jongens A
Twente ’05 – Enschede
Kalinko – Den Haag
Taurus – Houten
Sudosa-Desto – Assen

Meisjes A
Inter Rijswijk – Rijswijk
VC Sneek  - Sneek
VCN – Capelle aan den IJssel
SV Dynamo Apeldoorn – Apeldoorn

Jongens B
Inter Rijswijk – Rijswijk
Dros-Alterno – Apeldoorn
Next Volley Dordrecht – Dordrecht
VV Voorsterslag/VC Zwolle - Zwolle

Meisjes B
Apollo 8 – Borne
Sliedrecht Sport – Sliedrecht
Dinto – Warmenhuizen
VV Voorsterslag -Zwolle

Jongens C
Inter Rijswijk – Rijswijk
Sliedrecht Sport – Sliedrecht
Twente ’05 – Twente
Sudosa-Desto – Assen

Meisjes C
Apollo 8 – Borne
Dinto – Warmenhuizen
Peelpush – Meijel
De Bevers – Lemelerveld