Kom in actie!
Kom in actie!
  • Publicatie 21-02-2023

Komt jouw club ook in actie voor de Voedselbank?

In april organiseren we met meerdere sportbonden en zoveel mogelijk clubs een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Meld je club vandaag nog aan voor de actie!

Wekelijks geeft de Voedselbank met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Mogelijk zijn er ook leden binnen jullie club die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken. Het aantal gezinnen dat afhankelijk is van de Voedselbank, neemt steeds meer toe, terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt. Samen kunnen we daar wat aan doen. Sluit met jullie club aan bij de inzamelingsactie voor de Voedselbank en help gezinnen in jullie regio!

April: maand voor de Voedselbank
Iedere sporter zal het met ons eens zijn: bewegen en (gezonde) voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het zorgt ervoor dat je je goed voelt en dat verdient iedereen. Om zoveel mogelijk gezinnen die kans te bieden, organiseren we met meerdere sportbonden en zoveel mogelijk clubs in april 2023 een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Er is gekozen voor april, omdat de nood dan het hoogst is bij de Voedselbanken. In december wordt er rondom de feestdagen veel ingezameld, maar die voorraad raakt in april op. Daarom is aanvulling juist in die periode heel welkom.

Hoe ziet zo’n inzamelingsactie eruit?
Met de club verzamelen jullie in april zoveel mogelijk lang houdbaar en gezond voedsel, bijvoorbeeld in het clubhuis of in de sporthal. Je bepaalt zelf of je de hele maand inzamelt of enkele weken kiest. Hebben jullie geen eigen clubhuis of mogelijkheid om het voedsel tijdelijk op te slaan? Vraag dan de lokale supermarkt of buurtclub of zij met jullie willen samenwerken door ruimte beschikbaar te stellen. De Voedselbank in jullie regio zorgt ervoor dat het voedsel bij jullie club of inzamellocatie wordt opgehaald.

Welkom in de sport
Met de inzamelingsactie hopen we gezinnen die het keihard nodig hebben een steuntje in de rug te bieden en daarmee, met hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, ook te laten merken dat zij van harte welkom zijn in de sport. We vragen daarom iedere club die aan de actie meedoet om bij de gevulde kratten de sportuitnodigingskaart te doen voor het kosteloos volgen van één of meerdere sportlessen/-trainingen.

Meld je aan!
Gaat jullie club het verschil maken voor gezinnen in de regio? Dat zou super zijn! Meld jullie aan vóór vrijdag 10 maart door een e-mail te sturen naar janine.pleizier@nevobo.nl met daarin de naam van de club, naam contactpersoon en de contactgegevens.

Na aanmelding ontvang je meer informatie over dit initiatief, waaronder: de contactgegevens van jullie lokale Voedselbank voor afstemming rondom de organisatie, een kant-en-klaar pakket met communicatiemiddelen, voorbeeld uitnodigingskaart voor één of meerdere gratis sportlessen/-trainingen bij jullie club en tips voor de organisatie. Zodra je aangemeld bent, kun je aan de slag met de voorbereidingen.

Vragen? Laat het weten!
Mocht je vragen hebben over dit initiatief, dan horen we het graag. Projectleider Janine Pleizier staat je graag te woord via 06-46317335. Of stuur een e-mail naar janine.pleizier@nevobo.nl