Aart Beelen ontvangt zijn onderscheiding uit handen van toenmalige Nevobo-voorzitter Hans Nieukerke.
Aart Beelen ontvangt zijn onderscheiding uit handen van toenmalige Nevobo-voorzitter Hans Nieukerke.
  • Publicatie 26-01-2023

In memoriam: Aart Beelen

Eerder deze week ontvingen wij het verdrietige bericht dat oud-bestuurslid en Lid van Verdienste Aart Beelen op 83-jarige leeftijd is overleden.

Aart heeft zich ruim dertig jaar met volle overtuiging ingezet voor het volleybal. Eerst als voorzitter van het district Noord-West Overijssel en later in regio Noord-Oost. 

Stuwende kracht 
Begin deze eeuw besloot de Nevobo over te gaan tot schaalvergroting van de regio’s. Vanaf 2005 startte regio Noord-Oost fusiebesprekingen met de toenmalige regio IJssel-Wadden om tot één grote regio Noord te komen. Aart was tijdens deze fusiebesprekingen één van de stuwende krachten. Mede dankzij zijn inzet, enthousiasme en toekomstvisie was hij één van de grondleggers van de nieuwe regio.  
 
“Aart was een verbindende bestuurder die in staat was om verschillende belangen samen te brengen en draagvlak te creëren. Hij gaf iedereen het gevoel gehoord te worden. Ook bij de fusie tussen de regio’s wist hij uiteindelijk alle verenigingsbestuurders op één lijn te krijgen. Aart keek altijd naar wat wél mogelijk was en was pragmatisch ingesteld. Niet te moeilijk doen, vooral beginnen.”- Peter van Tarel, destijds Accountmanager regio Noord-Oost.  

Lid van Verdienste  
Vanwege de succesvolle schaalvergroting besloot de Nevobo om dezelfde structuur toe te passen bij de fusie van de overige regio’s naar de huidige regio’s Oost, West en Zuid. In 2009 werd Aart benoemd tot Lid van Verdienste van de Nevobo, vanwege zijn grote bijdrage aan de fusie en zijn opvallende en vooruitstrevende werk voor het volleybal.  

Bestuurslid en secretaris van Flash Nieuwleusen  
Aart heeft zich van 1986 tot 1993 als bestuurslid en secretaris van volleybalvereniging Flash Nieuwleusen met veel enthousiasme ingezet om het volleybal in Nieuwleusen te professionaliseren. Met zijn bestuurlijke ervaring, kennis van zaken, slagvaardigheid, rechtdoorzee-mentaliteit en verantwoordelijkheid voor de vereniging wist hij de club op de kaart te zetten. 

Ook na zijn actieve bestuursperiode bleef zijn belangstelling voor het volleybal aanwezig. Tijdens competitiewedstrijden en NOJK-toernooien bij Flash was Aart vaak als toeschouwer op de tribune te vinden. 

Medeleven 
De Nevobo is Aart heel dankbaar voor alles wat hij voor het volleybal heeft betekend. We wensen Janny (zijn echtgenote), kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit grote verlies.