Campagne 'Kies een club'
Campagne 'Kies een club'
  • Publicatie 19-01-2023

Campagne 'Kies een club'

Het doel van de campagne ‘Kies een club’ van Jeugdfonds Sport & Cultuur is om  zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans te geven om lid te worden van een sport- of cultuurclub.

Door de aanhoudende inflatie en dalende koopkracht raken steeds meer gezinnen in financiële problemen en hebben moeite om de sport- of cultuurclub van hun kinderen te betalen.

Campagne ‘Kies een club’
Op dit moment kunnen zo’n 2 à 3 kinderen per klas niet op volleybal, streetdance, judo of muziekles en de verwachting is dat dit aantal toeneemt. Met de campagne Kies een club wil het Jeugdfonds ouders laten weten dat zij kunnen helpen door het lidmaatschap van een club te betalen.   

Door via kieseenclub.nl contact met het Jeugdfonds op te nemen, brengen zij deze ouders in contact met een intermediair (zoals leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of wijkteam) die een sport- of cultuuraanvraag kan doen. Voor clubs duidelijke communicatie die je via de eigen kanalen kunt delen met je leden en volgers. 

Met de campagne ‘Kies een club’ kan een ouder of verzorger met geldzorgen via kieseenclub.nl op een laagdrempelige manier in contact komen met Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds zorgt ervoor dat de zij in contact worden gebracht met een intermediair die een sport- of cultuuraanvraag kan doen. Een intermediair is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of wijkteam.

Video: ambassadeurs Brouwer & Meeuwsen gaan terug naar de club
Met beachvolleybalduo én ambassadeurs van Jeugdfonds Sport & Cultuur Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer gaan we terug naar de club waar het allemaal begon: Lindobeach in Den Haag. Wat heeft deze club Robert en Alexander allemaal gebracht? 


Deel met ons mee
Ieder kind verdient toegang te hebben tot sport en cultuur, ook als er geldzorgen zijn. Deel jij net als wij deze boodschap? Check de campagnepagina ‘Kies een club’ voor alle benodigde middelen en kom in actie!

Ga naar de campagnepagina ‘Kies een club’
Of JFSC Campagne toolkit Volleybal.zip

Spread the word via jullie clubwebsite
TipVertel ook meer over het Jeugdfonds Sport & Cultuur op jullie clubwebsite, bijvoorbeeld bij meer informatie over een lidmaatschap. Hiervoor kun je gebruikmaken van de tekst hieronder:

Jeugdfonds Sport & cultuur: iedereen kan meedoen!
Wil je graag volleyballen, maar lukt het thuis niet om de contributie te betalen? Dan is Jeugdfonds Sport & Cultuur er om jou te helpen. Lees er meer over op de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur.