Fotohoogendoorn.nl
Fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 10-01-2023

Geslaagde voorronde Volleybaldirect Open (NOJK)

Afgelopen zaterdag 7 januari vond de voorronde van de Volleybaldirect Open (NOJK) plaats.

In 28 hallen werd door ruim 360 teams gestreden om een plek in de halve finale die op zaterdag 25 februari gespeeld wordt. Voor meerdere spelers was het de eerste keer dat ze in actie kwamen op de Volleybaldirect Open. Een mooie ervaring die ze mee zullen nemen in hun verdere volleybalcarrière.

De Nevobo is trots op alle vrijwilligers en officials die de voorronden in de 28 sporthallen in goede banen hebben geleid. Jullie hebben een fantastische dag georganiseerd voor de teams, hun begeleiders en het aanwezige publiek!

Uitslagen en programma halve finales
Op dit moment worden alle uitslagen nog gecheckt en verwerkt. De definitieve lijst zal binnenkort op deze plek worden gepubliceerd. Kort daarna wordt ook het wedstrijdprogramma van de halve finales op dezelfde pagina openbaar gemaakt.

Sportiviteit voert de boventoon
De officials en vele VS3-cursisten, hun begeleiders vanuit de bond en de vele verenigings-officials die afgelopen weekend de C en CMV-jeugd hebben gefloten, zorgden voor de bekwame leiding die de wedstrijden op de Volleybaldirect Open verdienen. Ook onze complimenten aan alle deelnemende teams en hun begeleiding. Ondanks de spanning die een dergelijk kampioenschap met zich meebrengt, hebben wij als organisatie nauwelijks wanklanken gehoord. We hebben wél veel lachende gezichten van spelers, begeleiders en publiek gezien. Het is mooi om te zien dat sportiviteit de boventoon voerde.

Halve finales op zaterdag 25 februari
De halve finalisten kunnen zich gaan opmaken voor de tussenronde: de halve finales op zaterdag 25 februari. De teams in de JA+-categorie komen dan nog niet in actie. Zij spelen alleen de finale, omdat er te weinig teams zijn om een halve finaledag te organiseren.

Dan lichten we graag nog een aantal verenigingen uit die met meer dan zes teams deelnemen aan de halve finale. Zo doen maar liefst negen teams van Sudosa-Desto mee en zijn er vanuit SV Dynamo, Dros-Alterno en Sliedrecht Sport acht teams die gaan strijden voor een finaleplaats. Apollo 8 levert zeven teams en Olhaco, Prima Donna Kaas Huizen, Rensa Family Orion, Spaarnestad en Twente ‘05 gaan met zes teams de halve finaledag in.

Finale op zaterdag 8 april

De acht beste jongens- en acht beste meidenteams uit de verschillende leeftijdscategorieën stromen door naar de grote finale in regio Zuid op zaterdag 8 april. De categorie JA+  zal dus ook op de finaledag aansluiten. We maken binnenkort bekend welke categorie op welke locatie speelt.