Fotohoogendoorn.nl
Fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 04-01-2023

Met VolleyVeilig voorkom je blessures

VolleyVeilig is hét warming-up programma voor trainers en teams. De oefeningen helpen je om blessures te voorkomen of verminderen.

Grote kans dat spelers tijdens de winterstop minder bewogen hebben. Door direct fanatiek te starten met trainen, neemt de kans op blessures enorm toe. Om dit te voorkomen hebben wij samen met VeiligheidNL VolleyVeilig ontwikkeld, hét warming-upprogramma voor jou en je team. Wij vertellen je er graag meer over! 

Belastbaarheid per individu 
Voordat we meer vertellen over VolleyVeilig is het goed om te weten dat in jouw team grote verschillen aanwezig kunnen zijn in de mate van belastbaarheid per individu. Waar de één is door blijven sporten, heeft iemand anders wellicht de keuze gemaakt om het rustiger aan te doen. Houd dus rekening met het individu! 

Wat is VolleyVeilig? 
VolleyVeilig is een warming-up programma (+/- 15 minuut) met verschillende oefeningen die gericht zijn op het voorkomen of verminderen van volleybalblessures. Het gaat hier met name over veelvoorkomende blessures in het volleybal: schouder-, enkel- en knieblessures. Via een compleet seizoenschema voorziet VolleyVeilig trainers en coaches elke week van oefeningen voor hun warming-up. VolleyVeilig en alle bijhorende oefeningen zijn beschikbaar via volleyveilig.nl en de VolleyVeilig app. 

VolleyVeilig-schema: Fases in VolleyVeilig 
Het seizoenschema van VolleyVeilig bestaat uit zes verschillende fases. In iedere fase wordt er rekening gehouden met de gemiddelde fysieke belastbaarheid van een volleyballer. Zo is de belastbaarheid van een volleyballer hoger richting de kerstvakantie en lager na de zomervakantie.  

Het kan natuurlijk zijn dat een volleyballer in jouw team, óf wellicht het hele team, fysiek meer aan kan dan de gemiddelde volleyballer, maar misschien ook minder. Om te achterhalen in welke fase jouw spelers kunnen starten, raadpleeg je het VolleyVeilig-schema. Uiteraard kun je ook gewoon starten bij de eerste fase van VolleyVeilig. 

Raadpleeg het VolleyVeilig-schema!

Via het VolleyVeilig-schema lees je ook meer over het indelen van individuen op basis van hun fysieke belastbaarheid. 

Meer weten over VolleyVeilig? Raadpleeg dan de  VolleyVeilig-pagina! 

Direct de VolleyVeilig app downloaden? Doe het nu en voorkom blessures!  
Download de app via onderstaande buttons!