fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 23-09-2022

Nederland trapt WK Volleybal 2022 af in Arnhem

Na een lange voorbereiding is het zover, het WK Volleybal voor vrouwen start vandaag in Nederland. Van 23 september t/m 15 oktober worden de wedstrijden gespeeld in Arnhem, Rotterdam en Apeldoorn!

Wij als Nevobo zijn supertrots dat wij dit in ons land mogen organiseren. In dit artikel vind je alle handige links, tips & tricks zodat jij het WK van dichtbij langs het veld of online kunt meemaken.  
 
Speelschema 

Weten wanneer Nederland speelt? Of wil je zien of je in Arnhem, Rotterdam of Apeldoorn moet zijn? In het speelschema vind je alles wat je nodig hebt.  

Wedstrijden
Data
Locatie (NL) 
Poulefase 
23 september t/m 2 oktober 
Gelredome, Arnhem 
Tweede ronde 
4 t/m 9 oktober 
Ahoy, Rotterdam 
Kwartfinales 
11 oktober 
Omnisport, Apeldoorn 
Halve finales 
12-13 oktober 
Omnisport, Apeldoorn 
Finales 
15 oktober 
Omnisport, Apeldoorn 


Bekijk hier het hele speelschema. Nog geen ticket gekocht? Check de WK-ticketsite om direct kaartjes te bestellen. 

Special events & side-events
Er is meer te doen dan alleen genieten van topwedstrijden. Samen met vele partners  organiseren we ook diverse side-events de komende periode en koppelen we enkele maatschappelijke thema's aan het WK. Op deze manier willen we het WK niet alleen een succes laten zijn in de stadions, maar ook een bijdrage laten weten aan de ontwikkeling van 
volleybal en bredere maatschappelijke thema's. Bekijk hier de highlights: 

Gelre Food Plaza 
Tijdens het WK presenteren de organisatoren, Nevobo en TIG Sports, in samenwerking met JOGG, Foodvalley NL, Sportcentrum Papendal, Eat2Move en Provincie Gelderland een uniek nieuw concept: Gelre Food Plaza. In Gelre Food Plaza, gesitueerd bij speellocatie Gelredome, kunnen bezoekers genieten van gezonde, duurzame én smaakvolle voeding. Benieuwd waarom we dit doen en wat er voor lekkers op tafel komt? Bekijk deze pagina. 

Bestuurder of trainer? Doe dan mee aan één van onze gratis workshops! 
Tijdens het WK kun je meedoen met een gratis workshop over onder andere de Sportspeeltuin, Professionaliseren en Sport & Inclusiviteit. Meedoen? Geef je hier dan snel op! 

Doneer materiaal aan Let’s Keep The Ball Flying! 
Materiaal over, zoals ballen en schoenen? Let’s Keep The Ball Flying, een van onze maatschappelijke partners bij het WK, zamelt al deze materialen in en zorgt voor een mooie bestemming, zodat nog meer mensen kunnen genieten van onze geweldige sport. Lees hier verder. 

Teampresentatie
Het publiek moest er donderdagavond wel even op wachten, maar nadat 23 ploegen één voor één hun opwachting hadden gemaakt en de vragen van presentatrice Manon Flier enthousiast hadden beantwoord, was het dan toch zover. Rond de klok van half negen maakte Oranje een glorieuze entree op het inmiddels donker geworden en volgestroomde Marktplein in Apeldoorn en gingen de toeschouwers helemaal los. Lees hier meer over de teampresentatie. 

Benieuwd naar al onze andere activiteiten? Bekijk hier de hele kalender voor de special events & side-events.

Volg het WK ook online 

Het WK is natuurlijk ook perfect online te volgen. Welk kanaal jouw favoriet is, maakt niet uit, wij vertellen je graag het nieuws van de dag, delen toffe filmpjes of de laatste uitslagen:  

Alle wedstrijden bekijk je live op Ziggo Sport. Meerdere wedstrijden zijn ook live te zien op de NOS. 

Op zoek naar nog meer praktische info, bijvoorbeeld op de speellocaties zelf? Check dan onze speciale pagina hiervoor.