fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 08-06-2022

Bestuurder? Vul de Verenigingsmonitor in!

Om clubs zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen en inzichtelijk te maken hoe clubs zich tot elkaar verhouden is de Verenigingsmonitor in het leven geroepen. Vul in en maak kans op WK-tickets!

Als verenigingsbestuurder word je continue gevraagd om keuzes te maken. Soms zijn die eenvoudig, maar steeds vaker is inzicht in bepaalde gegevens nodig of wenselijk. Deze gegevens kunnen ook een beeld geven van waar de vereniging momenteel staat en, op langere termijn, met welke trends de vereniging te maken heeft. En ook voor de Nevobo is het fijn om bepaalde gegevens inzichtelijk te hebben, zodat we kunnen zien op welke thema's we het als sport al goed doen en waar extra inzet of ondersteuning gewenst is. Lees snel verder, vul de Verenigingsmonitor in en maak kans op kaarten voor het WK Volleybal Vrouwen 2022.

Om deel te nemen aan de Verenigingsmonitor 2022 verwijzen we je graag naar de e-mail die je hebt ontvangen met daarin een persoonlijke link en inloggegevens. Niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar janine.pleizier@nevobo.nl.

Opvolger van Verenigingsenquête
De afgelopen jaren werd vanuit de Nevobo een Verenigingsenquête verstuurd naar alle clubs. Dit was een uitgebreide vragenlijst die inging op allerlei verschillende onderdelen. Inmiddels hebben we deze omgezet in een nieuw systeem, de Verenigingsmonitor, dat de mogelijkheid biedt om de gegevens jaarlijks opnieuw automatisch in te vullen, zodat alleen wijzigingen nog doorgegeven hoeven worden. Bovendien zullen we de gegevens inlezen in een Dashboard, waarmee je als bestuurder visueel inzicht krijgt in je gegevens. Daarnaast bestaat de mogelijk om jouw vereniging te vergelijken met andere verenigingen, vanuit volleybal of vanuit andere sporten. Hierdoor krijg je inzicht in hoe jouw vereniging ervoor staat. Je ziet op welke terreinen het goed gaat, waarin je verbeteringen kunt doorvoeren en waar kansen liggen. Zo kun je beleid ontwikkelen of updaten en samen met Nevobo kijken naar mogelijke ondersteuning.

Vul de Verenigingsmonitor in en win WK-tickets!
In de e-mail die je hebt ontvangen vind je een persoonlijke link naar de vragenlijst en jouw persoonlijke inloggegevens. De vragenlijst is behoorlijk omvangrijk en het kost deze eerste keer best wat tijd om deze in te vullen. Dit hoeft niet in één keer en hoeft niet gedaan te worden door één persoon. Via het hoofdmenu kun je elk onderdeel van de vragenlijst naar een specifieke functionaris doorsturen. Verenigingen die het afgelopen jaar de monitor hebben ingevuld, zullen merken dat bepaalde velden deze keer al automatisch zijn gevuld. Deze hoef je alleen nog maar te controleren en waar nodig aan te passen. Je kunt de vragenlijst invullen tot 30 juni 2022.

Onder de verenigingen die de Verenigingsmonitor hebben ingevuld, verloten we drie keer zes tickets voor het WK Volleybal Vrouwen.

Meer informatie & vragen
Wil je meer weten over de werking van de Verenigingsmonitor en het Dashboard? Ga dan naar de pagina Verenigingsmonitor voor alle informatie en tools. Ook vind je hier de contactgegevens voor al je vragen.

Meer info & vragen Verenigingsmonitor