fotohoogendoorn.nl
fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 07-06-2022

Registratie trainerslicentiepunten op Nevobo.nl

Vanaf nu kun je als trainer je licentiepunten gemakkelijk registreren op Nevobo.nl. Ook het aanvragen van licentiepunten en het verlengen van trainerslicenties gaat nu via de site. Ontdek het snel.

Al vele jaren werkt de Nevobo voor haar trainers met een trainerslicentiesysteem. Dit systeem houdt in dat een trainer in vier jaar tijd 20 licentiepunten moet verzamelen om de trainerslicentie actief te houden. Omdat wij vaak van trainers terugkrijgen dat het registreren van licentiepunten niet gebruiksvriendelijk is, het aanvragen van licentiepunten soms erg lang duurt en de verlenging daadwerkelijk aanvragen een heel karwei is, hebben wij gekeken hoe we dit trainerslicentiesysteem kunnen verbeteren. Dit is gelukt door het te integreren op Nevobo.nl. 

Wat gaat er veranderen? 
De oude formulieren om licentiepunten aan te vragen en de verlengingsformulieren verdwijnen. Deze worden vervangen door de mogelijkheden die je hebt via Nevobo.nl, nadat je ingelogd bent, bij de pagina Trainerslicentie.  

Alle activiteiten waarvan jij denkt dat het licentiepunten zou moeten opleveren, kun je hier opvoeren. Deze worden vervolgens beoordeeld en direct goed- of afgekeurd. Via het bij ons bekende e-mailadres houden we je als trainer op de hoogte met informatie over de beoordeling. Deze informatie blijft ook op deze pagina staan, zodat je goed kunt zien wat je de afgelopen tijd allemaal al gedaan hebt en hoeveel punten je nog moet halen. 

Verschillende categorieën  
Er zijn drie categorieën waar de punten in gehaald en geregistreerd kunnen worden: 

  1.  Het bijwonen van bijeenkomstenscholingen en congressen.  
  2. Het hebben van een functie als trainercoachbestuurslidvrijwilligeropleider of andere functie.  
  3. Overige punten voor bijvoorbeeld het schrijven van een artikel, het lid zijn van een trainersvereniging, zoals de NVVO of NLcoach, en alle andere overige activiteiten die punten zouden kunnen opleveren.  

Activiteiten waarvan de licentiepunten door de organisatie worden aangevraagd, worden straks allemaal geregistreerd op Nevobo.nl en worden automatisch aan je licentie toegekend, bijvoorbeeld bijscholingen georganiseerd door Nevobo, onze ondernemers, NVVO, NLcoach of NOC*NSF. 

Raadpleeg de handleiding 
In de beschikbare handleiding geven we meer informatie en laten we stap voor stap zien hoe alles werkt, zoals het verlengen van je trainerslicentie. 

Raadpleeg de handleiding voor trainers

Heb je vanaf 1-1-2022 tot vandaag je verlenging van je licentie op de oude manier ingediend? Geen zorgen, die wordt gewoon behandeld.  

Heb je vragen? Mail dan naar volleybalacademie@nevobo.nl. 

Voor organisaties
Wat gaat er veranderen?

De oude formulieren om licentiepunten aan te vragen en de verlengingsformulieren verdwijnen. Deze worden vervangen door het registratiesysteem op Nevobo.nl, nadat je ingelogd bent, bij de pagina Activiteitenkalender. Hier kun je de nieuwe bijscholingen opvoeren. Eenmaal opgevoerd wordt de aanvraag gelijk beoordeeld en worden de punten toegekend. Zodra de bijeenkomst heeft plaatsgevonden, kun je hier zelf de deelnemers toevoegen. Deelnemers kunnen in hun eigen omgeving dan ook direct zien dat jij licentiepunten hebt aangevraagd voor de betreffende bijeenkomst. 

Formdesk-formulieren zijn hiermee verleden tijd, evenals de mailtjes met de presentielijsten. Ook zorgt deze wijze van opvoeren voor exposure van jullie activiteiten. Deze worden namelijk opgenomen in de nieuwsbrieven die wij verzenden. Kortom, een mooie stap voor iedereen! 

Raadpleeg de handleiding 
In de beschikbare handleiding geven we meer informatie en laten we stap voor stap zien hoe alles werkt, zoals het opvoeren van activiteiten in de activiteitenkalender. 

Raadpleeg de handleiding voor organisaties