Werkendam, Copakadijk
Werkendam, Copakadijk
  • Publicatie 04-01-2022

Webinar: Beachaccommodatie, ook in jouw gemeente

Sporters in de gemeente zo goed mogelijk faciliteren? Een beachaccommodatie biedt vele kansen. Tijdens de webinar vertellen wij jou als vertegenwoordiger van de gemeente meer over de mogelijkheden.

Beachvolleybal is al jaren een snelgroeiende sport. Afgelopen jaren, mede door het coronavirus, zagen sommige beachvolleybalverenigingen zelfs een groei van maar liefst 250% in het aantal leden! Ook gedurende de huidige winter openen vele volleybalverenigingen de deuren van de beachaccommodaties, zodat de jeugd de sport kan blijven beoefenen die zij zo leuk vinden: (beach)volleybal.

Voordelen beachaccommodatie in jouw gemeente
Natuurlijk wil jij binnen de gemeente sporters zo goed mogelijk faciliteren. Een beachvolleybalaccommodatie biedt enorm veel kansen en dit is hét moment om daarop te anticiperen.

Een kleine greep uit de voordelen:

  1. Een beachaccommodatie is relatief goedkoop in aanleg en zeer goedkoop in onderhoud.
  2. Beachvolleybal wordt buiten gespeeld, dus verkleint de kans op verspreiding van het coronavirus.
  3. Beachvolleybal is eenvoudig en flexibel te organiseren voor alle niveaus.
  4. Een beachaccommodatie biedt verenigingen de kans om samen te werken op het gebied van sportaanbod en helpt bij het introduceren van nieuwe businessmodellen.
  5. Zowel voor de aanleg van beachaccommodaties als het ontwikkelen van nieuw sportaanbod, kan gebruik gemaakt worden van de services vanuit het Lokaal Sportakkoord.

Bekijk de webinar ‘Beachaccommodatie, ook in jouw gemeente'
In de webinar ‘Beachaccommodatie, ook in jouw gemeente’ wordt uitgelegd welke mogelijkheden een beachaccommodatie jouw gemeente biedt en op welke wijze je dit als gemeente, in samenwerking met de verenigingen, kunt realiseren. Michel Everaert, directeur Sportontwikkeling en Evenementen van de Nevobo, zal samen met ervaringsdeskundigen van verschillende accommodaties in het land toelichten welke kansen er liggen en wat de ervaringen van de afgelopen jaren zijn geweest. Tevens worden er concrete tips gegeven voor de realisatie van een beachaccommodatie.