Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 22-12-2021

Tips voor volleybalclubs in lockdown

Afgelopen zaterdag maakte het demissionaire kabinet bekend dat alle binnensportlocaties worden gesloten t/m 14 januari.

Sinds 28 november was het al verboden om te volleyballen tussen 17.00 uur en 05.00 uur. Tussen 28 november en 19 december kon er echter wel overdag worden getraind, hetgeen nu in de sporthallen ook niet meer is toegestaan.

Voor de Nederlandse volleybalverenigingen is dit een nieuwe tegenvaller in een toch al moeilijke periode. Opnieuw wordt er veel flexibiliteit gevraagd van bestuursleden, vrijwilligers en trainers om leden te stimuleren om fit te blijven en om ze betrokken te houden bij de vereniging.

De Nevobo bereidt zich samen met de verenigingen voor op een herstart van de competities vanaf 17 januari 2022. Maar ook vóór deze datum is het mogelijk om activiteiten te organiseren. Buiten sporten is immers wel toegestaan, en ook het aanbieden van online trainingen en fysieke oefeningen is een optie.

Voorbeelden uit het land

  • Online trainingen (Volco Ommen)
  • Persoonlijke fysieke schema’s (Compaen)
  • Beachvolleybaltrainingen voor de jeugd van RTC Noord (Sudosa & Lycurgus)

In deze periode is het extra belangrijk om als vereniging (ouders van) leden, vrijwilligers, trainers/coaches en bijvoorbeeld sponsoren te betrekken in de plannen. Zo weet iedereen wat hij/zij kan verwachten gedurende de lockdown. Het contact en de verbinding met leden behouden is essentieel in deze tijd.

Voor hulp en vragen kunnen verenigingen contact opnemen met de accountmanager in hun betreffende regio (kijk voor de contactgegevens naar de contactinfo per regio).

Precies weten wat er kan en mag in de lockdown? Check hier het bijgewerkte protocol verantwoord sporten van NOC*NSF. Bekijk hier de FAQ van NOC*NSF.

Tot slot: ook in 2020 en eerder dit jaar zijn er allerlei tips en ideeën uitgewisseld tijdens de lockdown, die ook nu nog steeds waardevolle inspiratie bieden:

17-12-2020 - Kansen buitenvolleybal voor jeugd
15-02-2021 - Houd jij de jeugd in beweging? Laat je inspireren!
22-03-2021- Webinar Breng jeugd in beweging! Zie onderstaande video: