Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 25-10-2021

Corona update: toolkit en handreiking ventileren

Zoals jullie wellicht hebben opgemerkt stijgen de cijfers weer. Het is nog geen alarmerende ontwikkeling, maar het baart wel enige zorgen. Laten we samen de basismaatregelen goed naleven.

Binnenkort komt het OMT weer bijeen. Ondanks dat het nog geen alarmerende ontwikkeling betreft, baren de stijgende besmettingen en ziekenhuisopnames enige zorgen. Hierbij roepen wij dan ook al onze verenigingen op om gezamenlijk het belang te benadrukken om de regels na te leveren, zoals het controleren van het Corona Toegangsbewijs, je leden wijzen op het wassen van handen, thuisblijven bij klachten, frisse lucht en meer. De toolkit coronamaatregelen van NOC*NSF kan daarbij helpen.

Kom in actie en gebruik de toolkit!

Meer aandacht voor goed ventileren
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de handreiking basistips voor ventileren gepubliceerd. Goed ventileren zorgt voor een betere luchtkwaliteit en beperkt de verspreiding van virusdeeltjes, bijvoorbeeld van het coronavirus. De handreiking bevat tips, onder andere voor gebouweigenaren en –beheerders, om op de juiste manier te ventileren.

Check de handreiking Ventileren Zo Gedaan

Lees ook: Alles over het organiseren van volleybal in tijden van corona!