fotohoogendoorn
fotohoogendoorn
  • Publicatie 20-10-2021

Opvallend veel blessures bij start seizoen

Sinds de start van het seizoen horen wij opvallend veel geluiden over blessures. Daarom roepen wij alle trainers op om het warming-upprogramma VolleyVeilig te gebruiken om dit te voorkomen!

Na een lange periode van corona is iedereen vol enthousiasme begonnen aan het nieuwe seizoen. Er wordt weer volop getraind en ook de eerste wedstrijden hebben inmiddels plaatsgevonden. Echter horen we geluiden van spelers, verenigingen en specialisten dat er opvallend veel blessuregevallen zijn, mede door overbelasting. 

Corona is meer dan tijdelijke pauze 
Het is belangrijk om te beseffen dat corona meer is dan een tijdelijke pauze. Deze periode heeft er namelijk voor gezorgd dat jouw teamgenoten starten aan het seizoen alsof ze nog nooit gevolleybald hebben, tenminste, als ze niets hebben gedaan gedurende corona. Een van de grootste oorzaken van de blessures is dat het hoofd nog prima weet hoe het moet, maar dat ditzelfde hoofd de geautomatiseerde bewegingen niet meer scherp heeft. Ook op conditie is flink ingeleverd en, niet te vergeten, ook de conditie van bindweefsel is mogelijk achteruitgegaan.  

Kom in actie met VolleyVeilig 
Het is van essentieel belang om rustig van start te gaan na corona en te werken aan uithoudingsvermogen (volleybalspecifiek, dus situaties die in de wedstrijd voorkomen) en de conditie van bindweefsel. Hiermee voorkom je overbelasting en dus blessures. Om hierin te ondersteunen kun je gebruikmaken van ons warming-upprogramma VolleyVeilig. Download ze nu!

Ontdek het op Google Play

Meer over VolleyVeilig 
Op onze overzichtspagina VolleyVeilig vind je alle informatie over VolleyVeilig. Zo vind je er onderzoeksresultaten, wat het voor jou kan betekenen, hoe jij het binnen je vereniging op de kaart kunt zetten en veel meer! 

Ga naar VolleyVeilig