Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 20-10-2021

Congres Blijf je stil of praat je erover? op 23/11

Op 23 november vindt het congres 'Blijf je stil of praat je erover?' plaats. Dit congres staat volledig in het teken van grensoverschrijdend gedrag in de sport. Ben jij erbij?

Tijdens het congres 'Blijf je stil of praat je erover?', georganiseerd door Centrum Veilige Sport Nederland in hotel en congrescentrum Papendal, van 12.30 tot 18.00 uur, wordt er uitvoerig stilgestaan bij het herkennen en bespreekbaar maken van grensoverschrijdend gedrag in de sport, waarbij er zoveel mogelijk thema’s belicht vanuit het oogpunt van de sporter. Iedereen die geïnteresseerd is in de sociale veiligheid binnen de sport is van harte welkom. Dus ben je bestuurder, vrijwilliger, medewerker of vertrouwenscontactpersoon van een sportbond, sportvereniging of een andere sportorganisatie of ben je beleidsmedewerker van de gemeente, politie of een andere betrokkene in de sport, meld je aan!

Aan de hand van verhalen van sporters en een divers aanbod van interactieve workshops kun jij je verdiepen in de verschillende thema’s rondom grensoverschrijdend gedrag. Op de aanwezige markt-/netwerkplein, waar diverse relaties uit het netwerk zich presenteren, en tijdens de afsluitende netwerkborrel, is er alle gelegenheid voor ontmoeting en kennisdeling.

Kosten zijn € 25,00 per persoon (betaling via Ideal) meld je aan via dit aanmeldformulier. 

Ben je niet namens een vereniging aanwezig? Kies dan in het invulveld ‘Vereniging’ voor N*N. Wanneer de  betaling is ontvangen, ontvang je binnen enkele dagen na aanmelding een mail waarmee je je kan aanmelden voor de verschillende workshops.

Programma

Dagvoorzitter Huibert Brands zal het congres openen met de directeur van NOC*NSF Marc van den Tweel. Daarna gaan beide in gesprek met ervaringsdeskundigen Gwen van de Pas, Renald Majoor en Terrance Pieters rondom verschillende thema's in de sport en grensoverschrijdende gedrag. Er volgt een programma van workshops, interactieve lezingen en kennis uitwisseling. Als afsluiter gaat Huibert in gesprek met Leontien van Moorsel en haar ervaringen tijdens haar topsport carrière. 

Kijk hier voor het hele programma

Marktplein

Tijdens het congres zullen diverse partijen uit het netwerk zich presenteren op het netwerkplein. Voor, tijdens en na afloop van het congres kun je met hen kennismaken en in gesprek over hun organisatie en hoe zij bijdragen aan een sociaal veilige sport. De aanwezige partijen op het marktplein stellen zich hier aan je voor.

Coronamaatregelen

Tijdens het congres  zullen we de overheidsrichtlijnen ten aanzien van corona volgen die op het moment van het congres gelden. Op dit moment is de richtlijn dat iedere deelnemer een groen vinkje moet hebben in de coronacheck app om deel te mogen nemen aan het congres. Je krijgt dit groene vinkje door 2 vaccinaties, een herstelbewijs of een Testen voor Toegangsbewijs te hebben. Bij binnenkomst zal dit door de organisatie worden gecontroleerd.

Heb je nog vragen? Ieneke Romeijn staat voor je klaar: ieneke.romeyn@nocnsf.nl.