NOC*NSF
NOC*NSF
  • Publicatie 11-10-2021

Coming out day: maak vandaag het verschil!

Als volleybalsport staan we voor een inclusieve sport; sport waar geen ruimte is voor uitsluiting op welke grond dan ook. Iedereen is welkom bij onze 1.000 verenigingen door het hele land.

De campagne ‘Welkom in de sport’ gaf de aftrap om dit thema voor dit seizoen op de kaart te zetten. ‘Welkom in de sport’ bracht op optimistische wijze het potentieel in beeld van sporters die nu nog niet of onvolledig worden bereikt. De campagne gaf één duidelijke boodschap aan sportaanbieders: ‘Ik heb het in me, zie jij het ook?’. Hiermee worden sportaanbieders uitgedaagd om te reflecteren op de inclusieve sportomgeving die ze zelf aanbieden. Het campagnemateriaal verwijst door naar de website www.weeswelkomindesport.nl. Hier kunnen sportaanbieders nog steeds de inclusiecheck doen om te kijken hoe inclusief ze zelf zijn.

Doe de inclusiecheck

Eurogames 2022 in Gelderland
In hetzelfde jaar dat het WK Volleybal Vrouwen plaatsvindt in Gelderland, vindt van 27 tot en met 30 juli 2022 ook de Eurogames in Gelderland plaats, in Nijmegen. De EuroGames is een groot sportevenement voor iedereen én specifiek voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, interseksuelen en transgenders. Met de Eurogames in het vooruitzicht, besteden we komend seizoen extra aandacht aan de LHBTIQ+ gemeenschap. Laten we als volleybalsport zorgen voor een cultuur waarin iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn!

Coming Out Day op 11 oktober
Op maandag 11 oktober vond de Coming Out Day plaats. Dit is een internationale dag van aandacht en respect voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Deze dag komt jaarlijks terug op 11 oktober.

Regenboogvlag wappert het hele jaar
Het hele jaar hebben wij de regenboogvlag op ons kantoor DeWeerelt in Utrecht staan. Op Coming Out Day wapperen we ook onze online vlag op de social mediakanalen.

Doe mee!
Is bij jouw vereniging ook iedereen welkom? Laat dit zien en maak het verschil! Tag jezelf op de kaart via www.regenboogvlaggenvoornederland.nl en hijs de regenboogvlag, online of fysiek, of beide!

Heb je een vraag met betrekking tot dit thema, neem dan contact op met Janine Pleizier via janine.pleizier@nevobo.nl of bel 06-46317335.

Interessante publicaties inclusiviteit
Nevobo | Sporten doen we samen!
Nevobo | Coming Out Day 2020 door de ogen van Kim de Wild
Nevobo | 'Meester Mats' geeft kinderen les over jezelf zijn
VolleyCast Afl. 11: homoseksualiteit in de topsport (volleybal.nl)
Nevobo | Wij gaan voor een inclusieve sport!