Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 14-09-2021

Uitzicht op gewone start van het seizoen!

De 1,5 meterregel verdwijnt! Dit betekent voor de breedtesport dat de club zonder grote beperkingen weer bezocht kan worden, ook door fans. Wel beperkingen voor bezoek Eredivisie en sportkantines.

Per zaterdag 25 september zijn er geen beperkingen meer voor het beoefenen én bezoeken van de breedtesport! Dit houdt in dat bijna iedereen weer optimaal kan genieten van onze prachtige sport.

Weer focus op volleybal!
Guido Davio, algemeen directeur: “We zijn heel blij dat vanaf 25 september een groot deel van de beperkingen er af zijn. We hopen dat hiermee de focus bij de verenigingen weer kan komen te liggen op volleybal en het samenkomen. Dat zal in het begin wellicht ook weer even wennen zijn. Geef elkaar dus de ruimte wanneer mensen dat prettig vinden.”

Coronatoegangsbewijs verplicht bij bezoek aan eredivisiewedstrijden
Wel is er naar verwachting nog een beperking van kracht voor het bezoeken van de Eredivisie door fans. Bij het bezoeken van een professionele sportwedstrijd dient namelijk iedereen vanaf 13 jaar gebruik te maken van een coronatoegangsbewijs middels een QR-code in de CoronaCheck-app of de printbare versie. Ook worden er eisen gesteld aan het maximumaantal bezoekers, namelijk:

  • Binnen zonder vaste zitplaats: maximaal 75% van de reguliere capaciteit
  • Binnen met vaste zitplaats: geen maximaal aantal bezoekers

Na afstemming met NOC*NSF en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport, geven we eredivisieclubs zo snel mogelijk meer duidelijkheid hierover.

Hoe kan de sportkantine gebruikt worden per 25 september?
Per zaterdag 25 september is het mogelijk om een deel van de sportkantine te gebruiken zonder coronatoegangsbewijs. Dit deel kan gebruikt worden om consumpties of overige zaken (blessure ijs bijvoorbeeld) af te halen. Wel is het belangrijk dit deel duidelijk te scheiden van het horecagedeelte, waar gasten zittend plaatsnemen en een coronatoegangsbewijs verplicht is. Voor het afscheiden van de ruimte kun je gebruikmaken van bijvoorbeeld lint, tape of plantenbak.

Coronatoegangsbewijs, wanneer wel en wanneer niet?
Om jullie op weg te helpen, vermelden we hieronder wanneer je wel of niet een coronatoegangsbewijs moet vragen aan de gasten.

Wanneer moeten jullie gasten wel een coronatoegangsbewijs overleggen?

  • Voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen het afgescheiden horecagedeelte.

Wanneer moeten jullie gasten geen coronatoegangsbewijs te overleggen?

  • Voor het gebruikmaken van buitenterrassen en het afhalen van eten en drinken.
  • Voor het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horecagedeelte.

Uitdaging voor verenigingen
Guido Davio, algemeen directeur Nevobo: “We zijn blij dat er gezocht is naar een verruiming van de mogelijkheden voor de sportkantines, maar dit zal nog de nodige (logistieke) uitdagingen opleveren. We vragen iedereen dan ook pragmatisch met deze richtlijnen om te gaan, elkaar ruimte te geven en vooral ons gezonde verstand te blijven gebruiken.” 

Probeer daarom zo duidelijk mogelijk aan te geven welk gedeelte is bedoeld voor de horeca en welk gedeelte voor de doorstroom, het afhalen van eten en drinken en eventueel zelfs het nuttigen daarvan. Zo weten jouw gasten waar ze aan toe zijn en voorkom je discussie.

Organiseer volleybal veilig
Ondanks dat er per zaterdag 25 september geen grote beperkende maatregelen meer van kracht zijn voor sport, is het goed om jouw leden te blijven informeren over de basisregels die van kracht blijven, zoals het thuisblijven en testen bij klachten, geen handen schudden en het wassen van je handen. Om verenigingen hierin te ondersteunen heeft NOC*NSF een handige tool met communicatiemiddelen ontwikkeld. Ook is het protocol verantwoord sporten en de FAQ NOC*NSF geüpdatet.

Let op: gebruik het vorige protocol tot 25 september. Je vindt ze via onderstaande verwijzing.

Organisatie volleybal