Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 24-06-2021

Nationale Jeugdvolleybaldag bij Aetos

Met een CMV-voorbereidingstoernooi én ruimte voor trainers om kennis te maken met de Volleybalspeeltuin en Action Volley.

We hebben een lange tijd met restricties gevolleybald, maar het ziet er nu naar uit dat we in september weer los mogen! Mede daarom wordt op 11 september in Arnhem een Nationale Jeugdvolleybaldag door volleybalvereniging Aetos en Nevobo georganiseerd. CMV-teams van verenigingen uit het hele land kunnen zich voor deze dag aanmelden om een voorbereidingstoernooi te spelen. Een mooie bijkomstigheid is dat er voor trainers ruimte wordt ingeruimd om kennis te maken met de Volleybalspeeltuin en Action Volley.

De Volleybalspeeltuin 
Kinderen kiezen steeds jonger voor een sport. Vaak is die keuze in groep 3 al gemaakt. Echter, volleybal wordt meestal pas vanaf zes jaar aangeboden. Een gemiste kans!  Binnen de Volleybalspeeltuin, een programma geschikt voor kinderen van 4 tot 6 jaar, staat het aanleren van algemene beweegvaardigheden en breed motorische scholing centraal, een prima basis om later een échte volleyballer te worden. Guus Klein Lankhorst zal namens de Nevobo trainers kort kennis laten maken met de volleybalspeeltuin. Zij kunnen direct samen met de kinderen een aantal oefeningen uitproberen. Daarnaast kun je informatie inwinnen over hoe je een volleybalspeeltuin binnen je eigen vereniging kunt opstarten. 

Action Volley 
Kinderen vinden volleybal erg leuk, maar dan wél op een inspirerende en uitdagende manier. Hoe bind je jongens en meiden op een actieve manier aan je vereniging? Hoe stimuleer en motiveer je kinderen op een leuke manier terwijl ze zich ook nog breed ontwikkelen door middel van volleybal? Remko Kenter laat de aanwezige trainers op 11 september kort kennismaken met Action Volley: een andere manier van denken en doen! De kinderen die deelnemen aan het CMV-toernooi kunnen zelf ervaren wat de oefeningen inhouden, omdat zij tijdens de korte clinic van Remko (aan de trainers) de oefeningen uitproberen. 

CMV-toernooi 
De clinics van Guus en Remko worden geïmplementeerd binnen het CMV-toernooi dat door Aetos in sporthal Valkenhuizen wordt georganiseerd. Het is dus van belang dat je als trainer met je CMV-team aanwezig bent en je opgeeft voor dit toernooi. Kosten hiervoor bedragen 20 euro per team 

Geef je nu op voor het CMV toernooi en de clinics Action Volley en Volleybalspeeltuin 

Visie op jeugdvolleybal 
Vanuit de Visie op Jeugdvolleybal die Nevobo heeft ontwikkeld, wordt bekeken of het volleybalaanbod nog beter kan aansluiten bij de beleving en behoeften van kinderen. Daarbij wordt volleybal benaderd vanuit vier uitgangspunten: 

1. Het kind staat centraal 
2. Voor iedereen een passend aanbod
3. Presteren kun je leren 
4. Volleybal is meer dan sport 

Op basis van deze uitgangspunten wordt het aanbod opnieuw bekeken en worden nieuwe manieren van volleybal, zoals de Volleybalspeeltuin en Action Volley, getest. Zo hopen we ook in de toekomst zoveel mogelijk mensen te laten genieten van volleybal.