Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 22-06-2021

Landelijk protocol en FAQ NOC*NSF per 26 juni

Het landelijk protocol verantwoord sporten en de FAQ van NOC*NSF zijn geüpdatet naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 18 juni.

Afgelopen vrijdag is aangekondigd dat stap 4 en 5 uit het heropeningsplan per zaterdag 26 juni gezet gaan worden, aldus demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Voor de sport houden deze stappen in dat er per die datum weer in competitieverband gesport mag worden. Jong en oud, binnen en buiten. Ook publiek is, op 1,5 meter, welkom bij amateurwedstrijden! 

Regels die van kracht blijven:
-Binnen de lijnen wordt de 1,5 meter losgelaten, buiten het veld geldt de 1,5 meter nog wel. 
-Amateurwedstrijden zijn vanaf 26 juni voor iedereen weer toegestaan. Ook met publiek, zij moeten wel anderhalve meter afstand van elkaar houden.
-Evenementen op 1,5 meter & evenementen met coronatoegangsbewijs zonder anderhalve meter

Geüpdatete protocollen en FAQ NOC*NSF
Raadpleeg het landelijke protocol verantwoord sporten hieronder om te voldoen aan alle gestelde richtlijnen. Daarbij vind je in de geüpdatete FAQ NOC*NSF antwoorden op de meestgestelde vragen.

Landelijkprotocol verantwoord sporten
Om als sportvereniging te voldoen aan alle gestelde richtlijnen is het landelijk protocol verantwoord sporten NOC*NSF geüpdatet. Lees deze goed door.

Raadpleeg landelijk protocol verantwoord sporten (in gaande per 26 juni)

Op Sportprotocol - NOCNSF vind je altijd het meest actuele protocol.

FAQ NOC*NSF
Bij NOC*NSF komen veel vragen binnen, daarom hebben zij een lijst met veelgestelde vragen opgesteld, opgedeeld in meerdere categorieën. Deze FAQ wordt doorlopend gewijzigd.

Raadpleeg FAQ NOC*NSF