Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 17-06-2021

Aanvraag Volleybalbus en subsidie clinics geopend!

Begin september is het zover. De vernieuwde Volleybalbus is dan rijklaar en is er ook weer subsidie beschikbaar voor clinics op scholen! Start je aanvraag en promoot volleybal en jouw vereniging!

Eind vorig jaar communiceerden we er al over. Ter voorbereiding op het WK Vrouwen 2022 ontwikkelen we een geheel vernieuwde Volleybalbus vol spellen én een mooi clinic-aanbod. Met seizoen 2021-2022 in aantocht is het de hoogste tijd om jullie mee te nemen in de plannen én jullie de mogelijkheid te bieden om als vereniging gebruik te laten maken van het vernieuwde aanbod.

We mogen weer los!
Met het einde van corona in zicht kunnen we echt uitkijken naar een seizoen zonder beperkingen. Gewoon weer trainen zonder afstand te hoeven houden, wedstrijden spelen met grote aantallen fans op de tribunes, genieten van de gezelligheid in de kantine, voor elkaar klaarstaan, van elkaar leren, feestelijke activiteiten organiseren voor al jullie leden en veel meer!

Maar we hebben nog een belangrijke taak te volbrengen en wel voor promotie van onze sport. Het is namelijk tijd om iedereen de mogelijkheid te bieden om lekker te bewegen én onze mooie sport volleybal bij ieder kind in jouw regio te introduceren! De vernieuwde Volleybalbus en het clinic-aanbod gaan jouw vereniging hierbij helpen.

De vernieuwde Volleybalbus
Vanaf september is de vernieuwde Volleybalbus rijklaar en jij kunt er als vereniging gebruik van maken! De inhoud van de bus houden we nog even geheim tot de officiële opening op 4 september, maar we kunnen in ieder geval melden dat er heel veel gave volleybalspellen in zitten waar kinderen gebruik van kunnen maken. De spellen zijn speciaal ontwikkeld voor alle kinderen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar oud. Met al deze spellen willen we hen op een leuke, speelse en laagdrempelige manier kennis laten maken met onze mooie sport.

Fun staat voorop!
Met de vernieuwde Volleybalbus zorgen jullie ervoor dat kinderen aan het einde van de dag met een rood hoofd en grote glimlach huiswaarts gaan. Jullie bezorgen ze de dag van hun leven! En wie weet heeft jouw vereniging er een nieuw lid bij!

Jij kunt gebruikmaken van de Volleybalbus!
Iedere volleybal- of sportaanbieder, dus ook jouw vereniging, kan gebruikmaken van de vernieuwde Volleybalbus. Ook scholen en campings kunnen een aanvraag doen voor hun evenementen. Een belangrijke vereiste is dat er een activiteit wordt georganiseerd waar naar verwachting minimaal 100 kinderen op af komen.

De kosten van de Volleybalbus
Door de subsidieregeling betaalt jouw club slechts € 150,- per dagdeel (vier uur), inclusief BTW, voor de Volleybalbus. Wil je langer de beschikking hebben over de Volleybalbus? Dat is mogelijk! Per extra uur betaal je € 70,-, inclusief BTW, boven op de prijs voor een dagdeel.

Geen volleybalvereniging, maar wens je wel gebruik te maken van de Volleybalbus? Dan rekenen we € 500,-, exclusief BTW per dagdeel. Ieder extra uur kost € 100,-, exclusief BTW.

Check ook de Algemene voorwaarden Volleybalbus voor meer informatie 

Vraag aan!
Wil jij iedereen in jouw regio kennis laten maken met onze mooie sport? Organiseer dan een gave activiteit en zet de Volleybalbus in!

Vraag aan!

Organiseer clinics op scholen met subsidie!
Vanaf september is er ook weer subsidie beschikbaar voor het clinic-aanbod op scholen waarvoor je nu alvast een aanvraag kunt indienen.

Kennismaking door clinics!
Clinics zijn bij uitstek geschikt om basisschoolkinderen tot en met eersteklassers van het middelbaar onderwijs op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met volleybal. En hoe mooi is het als jouw vereniging deze clinics organiseert? Trainers van jouw vereniging kunnen met ondersteuning van ons, óók financieel, de clinics geven bij scholen in jullie regio. Dit geldt voor alle clinics, dus ook beach- en zitvolleybalclinics behoren tot het complete aanbod.

Nog meer voordelen!
Kennis laten maken met onze sport behoort tot een van de grote voordelen, maar er zijn er meer. Door het organiseren van clinics op scholen in jullie regio versterk je de positie van volleybal als schoolsport. Wij laten namelijk zien hoe leuk onze sport is, zodat gymleraren hier niet meer omheen kunnen en volleybal vaker opnemen in de lessen. Uiteindelijk resultaat: meer kinderen die volleyballen op school = meer leden in de toekomst!

Vergroot je kansen op nieuwe leden!
Door clinics te geven op scholen maken vele kinderen kennis met volleybal. Maar je kunt ze naast de clinics nog veel meer bieden! Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van naschools aanbod, schoolvolleybaltoernooi in de regio, vriendjes en vriendinnetjes dag bij jullie op de club en proeftrainingen. Hiermee vergroot je het succes van de clinics en daarmee ook de kans op het aantrekken van nieuwe leden!

Ondersteuning vanuit de Nevobo
Omdat we het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk kinderen bewegen en uiteindelijk kennismaken met onze mooie sport, ondersteunen we jullie als vereniging graag. Naast de financiële ondersteuning van € 15,- per uur, bieden we jullie ook de benodigde handvatten.

Om trainers goed voor te bereiden op het geven van een clinic wordt er binnenkort een webinar beschikbaar gesteld waarin de uitgangspunten van het geven van een dynamische en aansprekende clinic worden behandeld én behandelen we ook het belang van een goede opvolging op de club. Ook bieden we een praktisch stappenplan en een video aan, met tips en tricks, zodat de clinic één groot succes wordt! Maar dit is niet alles. Om jouw clinic te promoten kun je je eigen communicatie-uitingen ontwikkelen in Clubdesigns! Denk bijvoorbeeld aan flyers, social media-uitingen en veel meer. Ook krijg je de beschikking over een aantal standaard lessen én ontvang je leuke pakketten die je kunt achterlaten op de scholen waar jullie de clinics gaan verzorgen.

Organiseer clinics op scholen in jouw regio!
Lijkt het jouw vereniging interessant om vanaf september, wanneer de subsidies weer beschikbaar zijn, clinics te organiseren? Ga ervoor! Hiermee laat jij de kinderen in jouw regio op een leuke manier kennismaken met volleybal én jouw vereniging!

Vraag aan!

Vraag je een subsidie aan voor het geven van een clinic? Dan verwachten wij dat er minimaal drie clinic-uren worden gegeven aan dezelfde groep/klas. Ook moet er minstens één trainer van de vereniging de webinar bijwonen, voorafgaand aan het geven van de clinic

Raadpleeg de Algemene voorwaarden clinics met subsidie